Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rammstein: Weigerde onderzoek te doen naar beschuldigingen van aanranding van de zanger van de band

Rammstein: Weigerde onderzoek te doen naar beschuldigingen van aanranding van de zanger van de band

Zanger Till Lindemann is door het Openbaar Ministerie in Berlijn (Duitsland) vrijgesproken, verdacht van talloze groepsaanrandingen na de concerten van zijn band Rammstein, die het onderzoek dinsdag 29 augustus afsloot.

Een ster die uiteindelijk door justitie werd vrijgesproken. Verschillende groepen werden eind mei beschuldigd van aanranding na de concerten van zijn band Rammstein, en het Openbaar Ministerie in Berlijn (Duitsland) sprak zanger Till Lindemann vrij, waarmee het onderzoek dinsdag werd afgesloten.

Het Openbaar Ministerie van Berlijn concludeerde dat “door het evalueren van het beschikbare bewijsmateriaal (…) en het horen van getuigen niet kon worden vastgesteld dat de verdachte seksuele relaties had gehad zonder zijn toestemming met vrouwen.”

De aanklager heeft ook de aanklacht wegens aanranding van een 15-jarige minderjarige tegen de kunstenaar ingetrokken omdat de identiteit van het vermeende slachtoffer niet bekend was gemaakt. In dezelfde geest werden ook de aanklachten tegen de tourmanager, die ervan wordt beschuldigd jonge vrouwen backstage te brengen bij concerten, ingetrokken.

Afgelopen mei beschuldigde een 24-jarige Ierse vrouw de zangeres ervan haar te hebben gedrogeerd en vervolgens seksueel te hebben misbruikt na een concert in Litouwen. Toen waren er nog andere soortgelijke beschuldigingen tegen Till Lindemann vanuit de groepen. Deze laatste moest op de eerste rijen van concerten worden gespot en vervolgens aan de artiest worden getoond, zodat hij kon kiezen.

De klachten zijn gericht tegen journalisten, niet tegen de autoriteiten

Het Openbaar Ministerie van Berlijn opende medio juni zijn onderzoek na “verschillende klachten van derden”. Maar dinsdag merkte hij op dat “de vermeende slachtoffers zich nog niet hebben gewend tot de autoriteiten die belast zijn met de strafprocedure, maar alleen – en dit zelfs nadat het openbare onderzoek is geopend – tot de journalisten die op hun beurt een beroep hebben gedaan op hun beslissingen.” Het recht om te weigeren te getuigen.

READ  Margot Robbie, Meryl Streep, Leonardo DiCaprio... ze verlieten allemaal Hollywood

“Daarom was er geen mogelijkheid om de mogelijke beschuldigingen adequaat te materialiseren, anders dan om een ​​idee te krijgen van de geloofwaardigheid van de vermeende slachtoffers en de waarschijnlijkheid van hun verklaringen in de loop van de verhoren”, concludeerde de houten vloer.

De zanger voelt zich opgelucht

De zanger van de metalband reageerde via zijn Instagram-account op de uitspraak van de rechtbank. Laatstgenoemde zei: “Ik bedank iedereen die zonder enige vooringenomenheid heeft gewacht tot het onderzoek is afgerond.”

Het advocatenkantoor van de kunstenaar, Shertz Bergman, uitte zijn enthousiasme over de “snelle” stopzetting van het onderzoek, en beloofde civiele stappen te ondernemen tegen “onwettige berichten van verdenking” tegen de zanger.