Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rain Bike Test: Een leuke en geconnecteerde elektrische stadsfiets

De Reine Bike maakt gebruik van een aluminium frame met een 504 Wh batterij in de onderbuis. De nieuwe retro-look is enigszins origineel met zijn dubbele gebogen bovenbuis waarvan de minimalistische betekenis de fietsversie definieert. Gesigneerde centrale Bafang-motor (M420 36 V van 250 W) met een aangegeven maximumkoppel van 80 Nm. Origineler, de transmissie wordt geleverd door een continu variabele as van Enviolo City CT (een betrouwbare versie van de NuVinci N360). Er zijn geen versnellingen om te schakelen en met de knop kan de overbrengingsverhouding constant worden verhoogd en verlaagd, zelfs onder belasting. Daarentegen koos Reine voor een gestroomlijnd kettingblad in plaats van een riem. De fiets is niet geveerd en je moet vertrouwen op het zadel met brede, brede veerbanden.

Ons testmodel is de aangesloten versie, een optie betaald voor 500 euro om realtime geolocatie te bieden, bewegingsdetector met melding, blokkering van hulp op afstand en geïntegreerd alarm

De Reine-fiets is verkrijgbaar in een hoog frame of een laag frame, de rest van de geometrie is ongewijzigd en andere componenten zijn hetzelfde. De fiets is ook verkrijgbaar in drie kleuren: kaki, marineblauw, goud en zelfs crèmewit voor de low-frame-versie. De Reine Bike wordt verkocht voor 3000 euro in de basisversie en 3500 euro in de aangesloten versie. Alleen te bestellen bij Website van de fabrikant De eerste leveringen staan ​​gepland voor september 2021.

Regenfiets in zijn low-profile versie, khaki kleur.

Regenfiets in zijn low-profile versie, khaki kleur.

Verbeeld door Stéphane Gregoire uit Nantes, is de Rennes-fiets van Vendée gemaakt door Arcade Cycles – die hun huurfietsen opzij zetten om een ​​hoogwaardige stadsfiets te ontwerpen die nog steeds enkele van de genen van de fabrikant bevat, zoals een enorme en krachtige kant. Het moet gezegd dat de fiets van Rain 27,9 kg weegt. hij is een schattige baby. Op zijn beurt is hij bestand tegen een gewicht tot 150 kg.

Rijpositie in een rechtopstaande positie. Het zadel is zwaar opgevuld om het volledige gewicht van de rijder op te vangen, en het heeft ook veren die effectief genoeg zijn om kleine hobbels weg te filteren. Het stuur is ook gebogen om deze rechtopstaande positie te vergemakkelijken. De stuurpen is echter niet in hoogte verstelbaar en dit low-frame model – hoewel geadverteerd voor een persoon tussen 1,50 en 1,85 m – zal niet geschikt zijn voor fietsers van meer dan 1,75 m, die zullen moeten kiezen voor het high-frame model.

Bafang M420 motor:

De mechanisatie wordt verzorgd door de custom Bafang M420 36V/250W centrale elektromotor van Reine Bike. De fabrikant adverteert met een koppel van 80 Nm dat – zoals we zullen zien – in de praktijk moeilijk te voelen is.

Enviolo City CT continu variabel draaipunt voor soepel schakelen.

Enviolo City CT continu variabel draaipunt voor soepel schakelen.

Naast het nieuwe, moderne design zit de originaliteit van deze fiets vooral in de transmissie. Reine Bike heeft gekozen voor de steeds veranderende Enviolo City CT-naaf – niets anders dan een betrouwbare versie van de NuVinci N360. Met een werkbereik tot 310% dekt Enviolo City CT gemakkelijk stedelijk gebruik, zelfs op steile hellingen. Met deze as kunt u de snelheid en cadans wijzigen tijdens het staan ​​of tijdens het rijden, zelfs wanneer deze volledig is beladen (door de pedalen in te drukken), vooral op heuvels. Het is daarom zeer geschikt voor beginners die het soms moeilijk vinden om te anticiperen op een versnellingswisseling. Aan de andere kant koos Reine Bike niet voor de riem, maar voor een gestroomlijnd kettingblad, mogelijk om de prestaties te verbeteren.

voor verlichting.

Spatbord, standaard, kettingkast, integraal slot, remlicht, goed uitgeruste Wren-fiets.

Spatbord, standaard, kettingkast, integraal slot, remlicht, goed uitgeruste Wren-fiets.

Aan de uitrustingskant is de Reine Bike in zo’n goede staat dat we kunnen rekenen op twee grote spatborden met een ingebouwde 18kg zadeltasbevestiging (9kg aan elke kant), een Compflex 40-bevestiging (verstelbaar van 210 tot 375 mm), een ketting Volledig afgeschermd (Hebie Chainglider) en AXA Blueline E35 verlichting aan de voorzijde en Spanninga Pimento duo’s aan de achterzijde. De achtergrondverlichting doet ook dienst als remlicht dankzij een schakelaar die op de hydraulische schijfremmen is gemonteerd; Een zeer opvallende en vaak vergeten eigenschap van voetfabrikanten.

Verwijderbare batterij en ingebouwde antidiefstalvoorziening.

Verwijderbare batterij en ingebouwde antidiefstalvoorziening.

Het geïntegreerde AXA Block XXL slot op het voorwiel zet de fiets vast tijdens het stoppen. Het is een nietje in grote steden, naast traditionele antidiefstalapparatuur. De batterij van zijn kant is volledig geïntegreerd in het frame.

Dubbel geveerde stoel met Royale Drifter lederen stoel en cockpit.

Dubbel geveerde stoel met Royale Drifter lederen stoel en cockpit.

USB-poort voor het opladen van smartphones.

USB-poort voor het opladen van smartphones.

Het pluche Royale Drifter zadel met zijn veer is zeer comfortabel voor fietssessies van minder dan een uur. Buiten dat, zoals ons is overkomen, kan wrijving vervelend worden. Ja, een breed zadel is niet per se altijd comfortabel, het hangt af van de trapfrequentie en de lengte van de rit. Ten slotte is er qua uitrusting een USB-poort onder het hoofdscherm waarmee je je smartphone tijdens het rijden kunt opladen; Goed punt!

De Bafang M420 36V/250W medium motor is een genot om te gebruiken. Het biedt een zeer soepele en natuurlijke ondersteuning, maar mist een beetje oomph, zelfs op het hoogste niveau (niveau 5). Hulpniveaus 3 en 4 zijn ook heel dichtbij, met een iets lagere ondersteuning, terwijl niveaus 1 en 2 overeenkomen met de economy-modus die typisch is voor Bosch en Shimano. In gebruik zullen we de voorkeur geven aan standen 3, 4 of 5. Anderzijds streven we altijd naar de 80 Nm die door de fabrikant wordt aangegeven. Steile beklimmingen zijn ongeveer 20 km/u, maar u hoeft zich niet voor te stellen dat u 25 km/u bereikt met de meest efficiënte Bosch- of Shimano-motoren (Bosch Performance CX of Shimano EP8). In feite is het gedrag van de Bafang M420 dichter bij het gevoel van lichtere motoren zoals de Bosch Active Line en Shimano E6100.

Bafang M420-motor.

Misschien is de M420 op papier sterker, getest om bijna 28 kg van een volledig uitgeruste fiets te trekken, vooral omdat de banden breed zijn, wat de rolweerstand verhoogt. Uiteindelijk komt het gevoel dicht in de buurt van het gevoel van a Cannondale Adventure Neo 3 EQ. Op dagelijkse basis heeft het de voorkeur om de hoogste houding aan te houden om te helpen bij het omgaan met alle situaties.

cockpit.

De Reine Bike is echter zeer comfortabel en zeer zacht, ondanks het ontbreken van vering. 26-inch Schwalbe Fat Frank Balloon-banden met een sectie van 2,35-inch glad ruw terrein en zelfs een deel van grind. Het dubbel geveerde zadel is niet zo comfortabel als de geveerde zadelpen, maar het draagt ​​duidelijk bij aan de luxe van de achterkant, maar alleen op korte rijdt. Na een ononderbroken wandeling van 3 uur begon de wrijving van dit enorme zadel zichtbaar vervelend te worden. En de afwezigheid van vering aan de voorkant is alleen voelbaar in de schokbrekers van het grote pittype waar ze gestrest zijn.

De bedieningsknop zit links en de Enviolo draaigreep zit rechts.

De bedieningsknop zit links en de Enviolo draaigreep zit rechts.

De steeds veranderende Enviolo City CT-spil is een echte traktatie. Hiermee kunt u de snelheid of cadans van het pedaal eenvoudig wijzigen door aan de knop te draaien wanneer u stilstaat of onder volledige belasting, zonder enige schok. Het trappen gebeurt altijd natuurlijk en het is niet nodig om de pedalen los te laten. De motor onderbreekt zijn vermogen niet, zelfs niet onder belasting. Het enige nadeel is dat de afstandhouder tussen de Enviolo draaiknop en het kunstleren handvat van de Herrmans Clik oncomfortabel is en herhaaldelijk draaien kan enige verwarming in de handpalm veroorzaken.

effectief remmen.

remlicht.

Qua remmen vertrouwt de Reine Bike op een set Lucid hydraulische remmen van Promax gekoppeld aan 160 mm schijven voor en achter. De eigenaardigheid van dit remsysteem is dat er een schakelaar is die de bekrachtiging uitschakelt door de rem aan te raken, om een ​​reactie te krijgen bij het remmen en ook om het remlicht op het achterspatbord in te schakelen. Het krachtige remsysteem gekoppeld aan de grote ballonbanden zorgt ervoor dat de fiets op minder dan 3 meter op droge grond kan worden gestopt.

READ  Sommige handelaren weigeren de gezondheidsvergunning toe te passen