Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Railcoop kondigt met “spijt” zijn aanstaande liquidatie aan

Railcoop kondigt met “spijt” zijn aanstaande liquidatie aan

“Het geplande plan om onder curatele te treden is inmiddels achterhaald. In de huidige situatie zou de Rechtbank van Koophandel van Cahors geen andere keuze moeten hebben dan op 15 april 2024 te beslissen over de liquidatie van onze coöperatie”, aldus Railcoop in een brief. aan haar leden.

De coöperatie met 14.500 leden, opgericht in 2019, heeft zichzelf ten doel gesteld een dwarse spoorlijn te lanceren tussen Bordeaux en Lyon via Périgueux, Limoges, Montluson en Rouen. De release stond aanvankelijk gepland voor de zomer van 2022, maar de lancering werd meerdere keren uitgesteld, en er werd laatst nog gerekend op de tweede helft van 2024.

Gedurende de zomer van 2023 probeerde het bij zijn leden een extra bedrag van 500.000 euro op te halen om de salarissen en rekeningen van zijn leveranciers te betalen. Maar eind september kon het slechts 383.500 euro innen, waardoor het vanwege geldgebrek genoodzaakt was een collectieve procedure te starten bij de Rechtbank van Koophandel.

Juridische begeleiding

Railcoop werd medio oktober onder curatele gesteld, wat een periode van zes maanden inluidde om kapitaal te vinden om de voortzetting van de activiteiten te garanderen.

Zij legde uit dat de coöperatie met name van plan was twee treinstellen, gebruikt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, te verkopen die waren opgeslagen door de onderneming ACC M, die gespecialiseerd is in de restauratie van spoorwegmaterieel, op haar locatie in Clermont-Ferrand. Woensdag.

Maar ACC M “eiste 880.000 euro van ons om de garagekosten te dekken, bovenop de 350.000 euro die al was betaald voor de treinaudit (die nog niet was afgerond)”, aldus Railcoop. In dit geschil heeft de rechtbank van koophandel van Clermont-Ferrand “slechts” uitspraak gedaan […] Op 21 maart werd er een uitspraak in zijn voordeel gedaan voor ACC M. “Met deze beslissing verhindert de rechtbank ons ​​om door te gaan met de verkoop van de twee treinen (die is ondertekend), en sluit ons af van elke bron van kortetermijnfinanciering. , en zorgt ervoor dat we “nieuwe, onhoudbare schulden aangaan”, merkte Railcoop op.

READ  Ryanair staking in België