Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kleine groene stickertje (snuifje) verdwijnt, wij leggen je deze revolutie uit

Het kleine groene stickertje (snuifje) verdwijnt, wij leggen je deze revolutie uit

Dit is een ritueel voor alle automobilisten sinds 1986. Ieder jaar moest iedere autobezitter zorgvuldig het kleine groene stickertje op de voorruit plakken om te bevestigen dat hij goed verzekerd was. Bij het ontbreken van deze vlinder of het niet voorleggen van het verzekeringscertificaat, de groene kaart, wordt elke bestuurder bij controle onderworpen aan een forfaitaire boete van 35 euro. Maar vanaf 1 april is de groene autoverzekeringssticker niet meer verplicht en verdwijnt dus.

“Geen boetes meer omdat deze niet op de voorruit staan, geen lange papieren meer, geen afdrukken meer van deze sticker die aanzienlijke milieukosten met zich meebrengt van ongeveer 1.200 ton kooldioxide per jaar”, schreef minister van Economie Bruno Le in december op X Mir verwelkomt “goed nieuws voor automobilisten” en “een mate van gezond verstand”. Wat de verzekeringsmaatschappijen betreft, zijn we ook blij met deze beslissing die Gérald Darmanin deze zomer heeft aangekondigd. “Dit gaat in de richting van het vereenvoudigen van de procedures voor onze leden”, bevestigt Gwenael Simon, Verzekeringsdirecteur bij Groupama Loire Bretagne.

Bestrijd fraude en valse vignetten

Het is duidelijk dat het verwijderen van de groene vlinder de regels niet verandert, omdat je nog steeds een verzekering nodig hebt om een ​​auto of tweewieler te besturen. In plaats van een sticker wordt elk verzekerd voertuig geregistreerd in een niet-fysiek dossier, het FVA (Insured Vehicle File), dat al sinds 1 januari toegankelijk is voor de politie.

Omdat het verwijderen van de beroemde sticker vooral bedoeld is om de fraude te bestrijden, die nog steeds massaal is: er wordt aangenomen dat tussen de 800.000 en 900.000 mensen in Frankrijk onverzekerd rijden. Dankzij een eenvoudige opgave van het kenteken kunnen politie- en rijkswachtambtenaren via de FVA raadplegen of het voertuig verzekerd is of niet. “Hiermee wordt het vooral mogelijk om valse labels op te sporen”, meent Gwenael Simon.

READ  Top 5 mogelijke symbolische weerswaarschuwingen die je niet mag missen

Er werd een memorandum aan alle polishouders bezorgd

Voor degenen die vastzitten: voor het strippen van uw groene kaart is geen actie vereist, aangezien uw auto al is geregistreerd in het verzekerde voertuigdossier. Simpele klik op de betreffende site Hiermee kunt u controleren of dit werkelijk het geval is.

Alle verzekerden beschikken binnenkort ook over een 'Insured Vehicle Note', een soort verzekeringsbewijs waarop alle informatie over uw contract staat en de nummers die u kunt bellen bij pech of ongeval. Dit document zal vooral nuttig zijn voor nieuwe polishouders, die het bij een inspectie aan de politie kunnen voorleggen, zodat hun voertuig correct wordt geregistreerd.