Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Qatar 2022, donderbombardementen aan de horizon!

Qatar 2022, donderbombardementen aan de horizon!

Twee maanden voor het WK had de cast op zijn kop kunnen staan. De zaak Castillo presenteert een onwaarschijnlijke wending.

Afgelopen voorjaar diende Chili een beroep in bij de FIFA om de kwalificatie van Ecuador voor het WK 2022 aan te vechten. Vierde in de Zuid-Amerikaanse regio en rechtstreeks uitgenodigd voor Qatar, waarna La Roja Tricolor beschuldigde van het vervalsen van de identiteit van een speler, Byron Castillo. . Een passer die aan acht kwalificatieduels heeft deelgenomen en die volgens de Chilenen niet Ecuadoraans maar Colombiaans zal zijn.

De tuchtcommissie van de FIFA heeft geoordeeld dat Byron David Castelo Segura, die acht wedstrijden speelde voor de Ecuadoraanse voetbalbond (FEF) in de kwalificatie voor het WK 2022, is gediskwalificeerd.lezen we afgelopen juni in een persbericht van de FIFA. Na analyse van de door alle partijen ingediende dossiers en rekening houdend met alle ingediende stukken, heeft de Tuchtcommissie besloten de procedure tegen FEF te beëindigen. ” Zaak gesloten? Niet helemaal…

Ter ondersteuning van het onderzoek bleek uit de Daily Mail dat de persoon in kwestie inderdaad Colombiaan is en dat hij in 1995 is geboren, niet in 1998 zoals in deze identiteitspapieren is vermeld. Volgens Britse media heeft de speler zelf toegegeven een vervalst paspoort te hebben gebruikt, dat door zijn federatie werd gedekt. De ontdekkingen die de kwalificaties van Ecuador vertekenen en vandaag de dag zullen waarschijnlijk de papieren wijzigen.

De FIFA-commissie van beroep komt donderdag bijeen om de zaak te heropenen en er opnieuw over te beslissen. Slechts twee maanden voor de WK-finale die Ecuador op 20 november zou moeten openen tegen het gastland Qatar. Geblesseerd in groep A heeft Tricolor ook een afspraak met Senegal en Nederland. Ten eerste…

READ  Deschamps schrapt drie wereldkampioenen van zijn lijstje