Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

psychologie. Bent u op het werk het slachtoffer van een kleurtje?

In zijn boek getiteld Geleidelijk bruin, als werk geen zin heeftDr. François Baumann, huisarts, vertelt over ‘betekenis vergeten’ op het werk. Vervolg: “Een nutteloos beroep, bestaande uit repetitieve en eentonige taken.”

De gevolgen zijn waarschijnlijk talrijk. De dokter roept ‘een gevoel van nutteloosheid, absurditeit en zelfs ongemak’ op. Het geheel leidt tot een vorm van depressie, die deze bruine kleur kenmerkt.

Vooral de openbare dienst en de medische sector zijn getroffen

Het is een beroepsziekte van dezelfde familie als overwerk en vermoeidheid. De persoon “zal zijn zelfrespect en moraal vergeten. Ze zal achteruitgaan van het beeld dat ze van zichzelf heeft en kan ten prooi vallen aan verhoogde vermoeidheid en depressie die chronisch kunnen worden.”

Dit bruin zal veel beroepen schaden, maar de arts dringt vooral aan op sectoren van de “openbare dienst en de medische wereld”.

Raadplegen!

Als u uiteindelijk het gevoel heeft dat uw werk u teleurstelt, dat u het doel en de zorgen ervan niet of niet meer begrijpt en dat u niet denkt dat u “in overeenstemming bent met het bedrijfsbeleid”, neem dan gerust contact op met uw arts. Hij zal weten hoe hij je moet leiden. In feite, zoals Dr. Baumann opmerkt, “ben je waarschijnlijk gefrustreerd door de fysieke en mentale stroom.” Vandaar het belang van handelen voordat je het snijdt…

READ  Komeetstaarten zijn nooit groen en we weten eindelijk waarom