Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Protesten in Minneapolis over de moord op een jonge zwarte man bij een schietpartij bij de politie

Op zondagavond 11 april braken er protesten uit in het gebied van Minneapolis (Minnesota), nadat een jonge zwarte man door de politie was doodgeschoten.

Media meldden dat Don Wrights moeder, een 20-jarige Afro-Amerikaanse jongen, de menigte duidelijk maakte dat haar zoon haar belde om hen te waarschuwen dat de politie hem wegjoeg. Toen vertelde Katie Wright dat ze politieagenten hoorde die haar zoon vroegen zijn telefoon achter te laten en een van hen hing op. Kort daarna belde de vriend van Daunte Wright haar om haar te vertellen dat haar zoon gewond was geraakt.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Deze Amerikaanse activisten willen dat de politie wordt afgeschaft

Het Minnesota Bureau of Criminal Affairs bevestigde aan Agence France-Presse dat het onderzoek doet naar de betrokkenheid van een politieagent bij de schietpartij in Brookings Center ten noordwesten van Minneapolis, maar heeft de identiteit van het slachtoffer onthuld.

Volgens een verklaring van de politie van Brooklyn Center hebben agenten een automobilist gearresteerd wegens het plegen van een verkeersovertreding. Toen realiseerden ze zich dat hij het onderwerp was van een arrestatiebevel en probeerden ze hem te arresteren. Maar hij stapte weer in zijn auto en een politieagent gebruikte zijn wapen en raakte de chauffeur, die ter plekke stierf. De verklaring gaf aan dat de passagier die in de auto zat, gewond was geraakt, zonder zijn leven in gevaar te brengen, en werd overgebracht naar het ziekenhuis, zonder de identiteit van de vrouw te specificeren.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Etnische rellen in de Verenigde Staten worden sinds 1957 door de archieven van Le Monde gezien
READ  Wagner overweegt vrouwen naar Oekraïne te sturen om te vechten

Er zijn ongevallen geconstateerd

Toen verzamelden zich zondagavond ongeveer 200 mensen in het Brooklyn Center, tegenover de oproerpolitie. Volgens de krant Star TribuneDe menigte sloeg de ramen van mijn politieauto en deze auto in “Er werden niet-dodelijke wapens gebruikt om ze uit elkaar te drijven.”​ Een uur later degradeerde de politie haar aanwezigheid, stak de menigte kaarsen aan en tekende met krijt letters op het trottoir. Gerechtigheid voor Daunte Wright

De burgemeester van het Brooklyn Center uitte zijn verdriet over het incident op Twitter “tragisch” Hij riep de demonstranten op om te blijven “veiligheid” Om verder gebruik van geweld te vermijden.

Maar nieuwe incidenten braken uit toen honderden demonstranten zich verzamelden buiten het politiebureau van Brooklyn Center. Een AFP-videoverslaggever zei dat de politie vervolgens verdovingsgranaten en traangas afvuurde om de menigte uiteen te drijven.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Tijdens het proces van Derek Chauvin worden juryleden geconfronteerd met de kwelling van George Floyd

Dit ongeluk gebeurde terwijl hij in Minneapolis was Het Derek Chauvin-proces, Een politieagent die wordt beschuldigd van het vermoorden van George Floyd, een Afro-Amerikaan die in mei in deze stad stierf, nadat hij minutenlang onder de knie van deze politieman was geïmmobiliseerd. Zijn dood leidde tot maandenlange protesten en rellen in het hele land waarin racisme en politiegeweld aan de kaak werden gesteld.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Op nummers en kaarten: de realiteit van politiegeweld in de Verenigde Staten

De wereld met Agence France-Presse

READ  De Russen waren boos vanwege de verwarmingsstoringen en het gebrek aan actie van de lokale autoriteiten