Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Proces tegen Jan Faber begint in Antwerpen

Het was niet in het soort zaal waarin hij zijn faam opbouwde, en op dinsdag 21 september was choreograaf, regisseur en beeldend kunstenaar Jan Fabre, 62, niet aanwezig bij het Antwerpse Strafhof. Niet meer dan degenen die beweren dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan gewelddadig en onfatsoenlijk gedrag van seksuele aard. Dit zijn de aanklachten die de arbeidsauditeur van de Vlaamse stad na drie jaar onderzoek tegen de kunstenaar heeft ingediend, evenals een aanslag op de eer van een persoon.

In afwachting van een proces dat pas in maart van start gaat, irriteert een vraag de Belgische culturele wereld: moeten we het werk van een van de beroemdste kunstenaars van het land verbieden of niet? Sommige van zijn shows zijn al geannuleerd, waaronder in Charleroi de première van De vloeiende kracht van liefde. Beledigingen en bedreigingen op sociale netwerken zouden deze beslissing kunnen hebben gemotiveerd.

In Antwerpen en Gent demonstreerden studenten van conservatoria tegen de aanwezigheid van het werk van de maker in hun stad. De Singel, Centrum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, van het dak gehaald De man die de wolken meetGroot bronzen beeld. In Gent besloot het SMAK een museum te behouden, “Om controverse over inbreukmakend gedrag in de kunst aan te wakkeren.”

Bepaal het lot van het bedrijf

Deze kwestie van ballingschap heeft het hoogste niveau van de staat bereikt sinds een groot werk van de kunstenaar een van de koninklijke paleizen in Brussel versierde. In 2002 bestelde de voormalige koningin Paola de decoratie van het plafond van de Spiegelzaal. Volgens de Daily AvondKleinere diensten wachten tot het einde van de Antwerpse proef om te beslissen over het lot van het werk.

READ  Puur papier of lijkwade? Zara verontschuldigt zich na haar laatste advertentie – Libération
Lees ook het St. Petersburg-rapport: Jean Fabre ergert Hermitage

Ook de stad Antwerpen beweert in afwachting van een uitspraak over het lot van de mozaïeken in de Sint-Augustinuskerk, maar die moeten op voorhand bewaard blijven. hetzelfde voor mij De man die het kruis draagt, een bronzen beeld dat sinds 2015 de kathedraal van de stad siert. “Een werk behoudt zijn waarde, ongeacht wie het heeft gemaakt.”, steunt de plaatselijke geestelijkheid, blij met het contrapunt dat hij aan de trilogie werkt Afdaling van het kruis, door Robbins, getoond op dezelfde site.

De directeur riskeert bij veroordeling een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar

In Wittren, in Oost-Vlaanderen, zal het Centrum voor Medisch Robotica Onderzoek ook een fokkerij in stand houden De man die de wolken meet. En in het kasteel van Namen zal ook een reuzenschildpad op zijn plaats blijven. De controverse over “Scheiden we de kunstenaar van de man?” Het zal opnieuw worden gelanceerd zodra het lot bekend is dat gerechtigheid voor de kunstenaar zal redden. Dinsdag zou de rechtbank alleen zittingen selecteren. Deze keer riskeert de directeur, indien veroordeeld, een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar. Zijn advocaten veroordelen van hun kant Media-ervaring Volgens hen gesynthetiseerd op basis van leugens en insinuaties.

Je hebt 27,02% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.