Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Probeer deze zeven tips om de snelheid van je VPN-verbinding te verbeteren

Probeer deze zeven tips om de snelheid van je VPN-verbinding te verbeteren

Het gebruik van een VPN biedt veel voordelen. Met helaas meestal het ongemak van een sterk verminderde doorstroming. Er kunnen echter dingen worden verbeterd.

gebruiken vpn Het voegt een redelijk effectieve beschermingslaag toe aan uw verbinding met internetten Door uw verkeer te versleutelen en door te geven via een server die zich meestal in een ander land bevindt. Wanneer u dit doet, lijdt de verbindingssnelheid helaas enorm. Daar is geen echte oplossing voor.

Dit snelheidsverlies kan soms onmerkbaar zijn, maar soms is het erg vervelend. Voor bijvoorbeeld gamen, streamen of videobellen. En als je VPN niet zo “snel” is als je zou willen, kun je het volgende proberen.

Maak verbinding met een fysieke server dichter bij huis

Over het algemeen geldt: hoe hoger het aantal servers vpn Dichter bij uw plaats zou de snelheid hoger moeten zijn. Je verkeer gaat minder zwerven, dus informatie komt sneller terug. Dit is niet altijd mogelijk als u bijvoorbeeld verbinding moet maken in een specifiek land, maar als u kunt, kunt u het proberen.

Sommige VPN’s hebben een snelheidstestfunctie in hun apps, maar u kunt altijd een speciale site zoals VPN gebruiken Ookla Speedtest om de test te doen.

Verbinding maken met een server die niet overbelast is

Wanneer te veel gebruikers dezelfde VPN-server gebruiken, raakt deze overbelast en wordt uw verbindingssnelheid aangetast. Sommige VPN’s geven de status van hun servers in realtime weer. Als u een server kiest die niet overbelast is, zou u het verschil in overdrachtssnelheid moeten zien. Als je deze informatie niet hebt, probeer dan verschillende servers om te zien welke je de hoogste snelheid geeft.

READ  Onderzoekers hebben de onderkant van de "gletsjer van het einde van de wereld" onthuld met behulp van een 3D-kaart

Probeer een ander VPN-protocol

Het VPN-protocol is een set instructies tussen de VPN-applicatie op je apparaat en de VPN-server die bepaalt hoe de beveiligde verbinding tot stand komt. Er zijn er een aantal, elk met hun eigen voor- en nadelen op het gebied van snelheid en veiligheid. Als u verbinding maakt via het ene protocol boven het andere, kunt u de snelheid verbeteren.

Tegenwoordig is OpenVPN het populairst, omdat het een goed compromis biedt tussen snelheid, stabiliteit en veiligheid. Veel leveranciers bieden ook nieuwere protocollen aan, zoals IKEv2 en Draadbeschermer die belooft sneller te zijn terwijl hij erg snel is. Sommigen hebben zelfs hun eigen protocollen ontwikkeld, zoals Lightway van ExpressVPN en NordLynx van NordVPN. Overschakelen naar een van deze protocollen kan uw productiviteit verhogen. Maar pas op, dit is niet zo bewezen als OpenVPN.

Als je liever OpenVPN gebruikt, kies dan voor UDP boven TCP. Hoewel TCP vaak stabieler is, is het langzamer dan UDP. Bij de meeste VPN-apps kun je het protocol in hun instellingen wijzigen. Probeer over te schakelen om te zien wat u de hoogste snelheden geeft.

Schakel gesplitste tunneling in, indien beschikbaar

Als uw serviceprovider split tunneling-functionaliteit biedt, probeer deze dan in te schakelen om te zien of uw overdrachtssnelheid toeneemt. Hierdoor kan alleen het verkeer dat u wilt via de VPN-verbinding worden verzonden, terwijl de rest op de traditionele manier door uw ISP wordt verzonden.

Als u bijvoorbeeld uw VPN gebruikt om te streamen, kunt u uw verkeer alleen via de VPN doorgeven, zodat uw online gamesessies niet worden vertraagd. Het verbetert ook je VPN-snelheden voor bepaalde activiteiten. Hoe minder gegevens er door de pijp gaan, hoe hoger de doorvoer.

READ  De kleuren van de brigadehouder lekken uit

Gebruik een bekabelde verbinding

Het gebruik van een bekabelde verbinding biedt vaak hogere snelheden dan het gebruik van een Draadloze. Je hebt waarschijnlijk veel apparaten constant verbonden met je wifi-netwerk. Dit gebruikt al veel bandbreedte. Als je over de benodigde apparatuur beschikt, probeer dan rechtstreeks via een kabel verbinding te maken met je router en vervolgens verbinding te maken met je VPN.

Sluit onnodige achtergrond-apps

Als er apps op de achtergrond worden uitgevoerd die u niet gebruikt, kunnen deze bronnen verbruiken en uw verbinding vertragen. Neem de tijd om op te ruimen en af ​​te sluiten wat je niet gebruikt. U krijgt een beter werkende computer en mogelijk een hogere productiviteit.

Start uw router en andere apparaten opnieuw op

Wanneer heb je voor het laatst je apparaten opnieuw opgestart? Ook computers, routers en dergelijke moeten soms opnieuw worden opgestart. Wanneer de pc opnieuw opstart, komt er RAM vrij, worden langlopende processen afgesloten en nog veel meer. Hoe cliché het ook klinkt, rebooten kan de productiviteit beïnvloeden. poging.