Pro D2 – Bézier als president, Van als nieuwe leider… Avondlessen

Vierentwintig uur na de tegenslag van Provence Rugby in Agen lieten Van en Bézier de kans niet voorbijgaan om de voormalig leider van Pro D2 in te halen. Winnaars tegen Aurillac en Montauban, RCV en ASBH behaalden twee mooie overwinningen en schoven door naar de top van het klassement.

Bézier is als een volwassene

ASBH heeft de strategie van Montauban perfect geanalyseerd. Met twee onderscheppingen op gepasseerde passes van Jérôme Bousville konden de mannen van Pierre Caillat de tekortkomingen van Montalban uitbuiten. Om merksucces te behalen bij Sapiac. Dankzij een brace van Gabin Lowry en een strafschopstop van Victor Drouet bevestigde Béziers zijn uitstekende seizoen en versloeg hij Provence Rugby, dat in Agen werd verslagen. Met 59 punten op de teller bevestigde Biterrois vorige week hun overtuigende succes tegen SUA en staat momenteel op de tweede plaats in Pro D2.

Mont de Marsan door KO

Stade Monois had slechts dertig minuten nodig om Grenoble weg te sturen. Dankzij indrukwekkend aanvalsvermogen (drie pogingen van Innocente, Bento en Even) waren de teamgenoten van Christophe Loustalot sterk en boekten daarna rustig hun voortgang. Een welkom succes voor geel-zwart Die een plek veilig stelden in de strijd om de top zes en de vierde plaats.

Vanes, de nieuwe leider zonder met een oog te knipperen

Nadat Stade Aurillacois een groot deel van zijn leidinggevenden (Neurads, Tysson, Kuertzen, Okané…) was ontnomen, verzette Stade Aurillacois zich lange tijd, maar verloor uiteindelijk van een van de kanshebbers voor promotie naar de Top 14. Vanaf de vijfde minuut van de wedstrijd Na de wedstrijd scoorde Gwenaël Duplenne de eerste try in de wedstrijd na een duidelijke beweging van driekwart Britton. De Cantalese ploeg ging niet mee in de slechte trend met slechts zes punten aan het einde van de eerste helft. Maar in het tweede bedrijf De Vans zetten hun voet op het gaspedaal om zichzelf een waardevol extra aanvalspunt te bezorgen De dag eindigde op de 19e als leider.

Dag 19 van Pro D2 eindigt vrijdagavond met enkele close matches. Colomiers domineerden vooral Dax, terwijl Biarritz verloor van Soeu Angoulême.https://t.co/XzFYSk2Y8P

– Rugbyrama (@RugbyramaFR) 9 februari 2024

Soyaux-Angoulême brengt de soundtrack uit

Het was een van de angstaanjagende wedstrijden van de avond in Pro D2. Angoumoisins, op de 14e plaats, had slechts een klein punt voorsprong op Olympique Biarritz, die voor de wedstrijd op de 15e plaats stond. Het waren de Basken die de score openden en een kwartier voor aanvang de voorsprong verdubbelden (14-6). De mannen van Alexandre Ruiz konden vervolgens vertrouwen op een poging van Tabarro en de voet van Botica om weer op voorsprong te komen. Een voorsprong van twee punten heeft BO weggewerkt, die nu vier lengtes achter SA XV staat.

READ  Frank Hayes (Lenscoach): "We moeten ons zorgen maken"

Ervaren kleurers

Na lange frustratie door de heroplevende Dacquois wonnen de Colomiers uiteindelijk aan het einde van een goede tweede helft. Met een 10-6 achterstand aan het einde van de eerste helft, De Columérins scoorden vierentwintig punten om Landais te verdrijven. Manukula, Jafox en Pinto scoorden drie pogingen om voldoende voorsprong te creëren op Daqua. Met uiteindelijk een marge van dertien punten wisten de teamgenoten van Thomas Girard DAX te verslaan en eindigden op de zesde plaats.

Rowan zegt: bedankt Lydon!

78e minuut van de wedstrijd, 19-19 op het scorebord toen Peter Lydon op het punt stond de winnende strafschop voor Rouen tegen Valencia-Roman te nemen. Rode Lantaarn toernooi, De Normandische club klemde de tanden op elkaar tot het einde, maar kon eindelijk opvrolijken Dankzij de Ierse kick. Ben Nicero probeerde bij de sirene de gelijkmaker te maken, maar de strafschop was te kort om een ​​gelijkspel veilig te stellen. Met deze waardevolle overwinning keert Rouen terug naar zeven punten achterstand op Olympique Biarritz en blijft geloven in zijn lot.

Nevers pronkt met haar spieren in Brave

Voor de poster van de 19e dag van Pro D2 produceerde Nevers de perfecte uitwedstrijd. Zeer praktisch: USON kon profiteren van de gaten die CA Brive had achtergelaten, vooral via een nauwkeurige pass van Kilian Jaminet, die in de armen van Arthur Matheron belandde, die vervolgens van de straat profiteerde voor een proefrit. De mannen van Xavier Péméja voegden zich aan het einde van de wedstrijd bij, hielden stand en deelden een enorme klap uit aan de top van het toernooi, waardoor Brive na de 19e zijn plaats in Groep F werd ontzegd.

READ  "Als ik alleen was geweest, had ik het niet zo snel gedaan", klaagde Olas over de timing van zijn vertrek