Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prinses Amalia der Nederlanden zorgde voor opschudding bij haar eerste officiële diner

Op woensdag 14 september verraste Prinses Amalia der Nederlanden iedereen tijdens het traditionele tweejaarlijkse galadiner van de Raad van State. Gevraagd? Prinses Amalia was ’s avonds voor het eerst bij haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, als gastheer van het evenement. Het diner vond plaats in Paleis Noordinde in Den Haag.


©Belga

Voor de gelegenheid droeg ze een prachtige avondjurk van het merk Mac Duggal. Een heel andere outfit dan wat ze in het dagelijks leven draagt. Sterker nog, vorige week begon de prinses aan haar studie aan de Universiteit van Amsterdam.

Belga Afbeelding-42743385
©Belga

Hij zit in de Raad van State

Door het bereiken van de meerderheid op 8 december 2021 heeft de officiële naam Katharina-Amalia het recht gekregen om zitting te nemen in de hoogste raad van Nederland. De dag na haar verjaardag stelde haar vader haar voor bij de Raad van State, waar ze met haar moeder op de afdeling counseling zat. Het is de perfecte plek om kennis van het recht en het staatsrecht op te doen en zich daarmee voor te bereiden op zijn toekomstige functie.

De Advieseenheid heeft verschillende rollen. Zij geeft in het bijzonder haar oordeel over alle wetsvoorstellen, begrotingsnota’s en wetsontwerpen van parlementsleden. Deze tak van de Raad van State buigt zich ook over het klimaatbeleid van de overheid op basis van de Klimaatwet.

De prinses en de koningin mogen de vergaderingen bijwonen, maar hebben in de praktijk geen stemrecht.

READ  Het bevel tot avondklok werd verlengd tot 15 maart