Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prinses Amalia arriveert voor het eerst per boot op Curaçao

Prinses Amalia arriveert voor het eerst per boot op Curaçao

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Catharina-Amalia zijn woensdag 1 februari 2023 aangekomen op Curaçao. Het was de derde stop op hun twee weken durende reis naar de voormalige Nederlandse Antillen, die tot doel heeft de troonopvolger kennis te laten maken met het Caribisch gebied. Om op Curaçao te komen nam de koninklijke familie een veerboot vanaf Aruba.

Lees ook: De 4 discrete looks van prinses Amalia op Aruba voor chique en comfortabele bezoeken

Het Nederlandse koningshuis verliet Aruba op een marineschip

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Katharina-Amalia, prinses van Oranje, komen op vrijdag 27 januari 2023 aan op Bonaire, een van de Benedenwindse Eilanden, een voormalig grondgebied van het Nederlandse koloniale rijk. Op maandag 30 januari arriveerde de koninklijke familie op Aruba. Woensdag 1 februari is het koninklijk paar en troonopvolger opgestaan ​​in het ambt van Zr.Ms. Holland, een schip van de Nederlandse vloot, werd hun ter beschikking gesteld om Curaçao te bereiken.

Koningin Máxima en prinses Amalia worden aan boord welkom geheten door Zr.Ms. Nederland (Foto: Remko De Waal/ANP/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Carnavalssfeer voor Crazy Farewell van Orange Princess op Aruba

Dit marineschip wordt veel gebruikt bij anti-narcotica operaties. Aan boord van de boot werd de koninklijke familie door veiligheidsfunctionarissen ingelicht over de taken van Zr.Ms. Holland patrouilleert langs de Nederlandse kusten in het Caribisch gebied.

Prinses Amalia verlaat Aruba en ontdekt Curaçao voor het eerst (Foto: Remco de Waal/ANP/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Tweede dag op Aruba: Koninklijke familie wandelt door Arikok National Park, bezoekt universiteit en ontdekt Caribische specialiteiten

Eerste bezoek van de Oranjeprinses aan Curaçao

Dit is het eerste bezoek van de kroonprinses aan de zes gebieden van het Koninkrijk der Nederlanden. Drie territoria (Saba, Sint Eustatius en Bonaire) zijn volwaardige gemeenten van Nederland, terwijl de andere drie territoria (Curaçao, Aurba en Sint Maarten) autonome staten van het Koninkrijk der Nederlanden zijn.

READ  Nederland heeft al sinds de middeleeuwen een oplossing voor overstromingen
Het Koninkrijk der Nederlanden omvat drie overzeese gemeenten (Bonaire, Sabah, Saint-Eustache) en drie autonome staten.

Lees ook: Prinses Amalia’s eerste dag op Bonaire: troonopvolger en koninklijk paar beginnen verblijf in Caribisch gebied

Na aankomst van de koninklijke familie in St-Anne Bay in Willemstad werden ze formeel welkom geheten door gouverneur Lucille George-Wood. De eerste dag van het bezoek wacht de koning en zijn familie de volgende dag. Ze zullen Curaçao tot vrijdag bezoeken en ze zullen daar het weekend blijven, maar ze zullen geen openbare bezoeken afleggen.

Curaçao heeft bijna 160.000 inwoners en is het meest bevolkte eiland van de zes Nederlandse Caribische eilanden. Ongeveer 100.000 mensen zijn geconcentreerd in Willemstad, de hoofdstad. Het eiland ligt 66 km voor de kust van Venezuela.

Afbeeldingsavatar

Nicolaas Fontaine

Hoofdredacteur

Nicolas Fontaine is freelance webredacteur sinds 2014. Na copywriter en redacteur te zijn geweest voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in royaltynieuws. Nicholas is nu hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]