Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prikkelbare darmsyndroom: deze 5 voedingsmiddelen moeten worden vermeden

Prikkelbare darmsyndroom: deze 5 voedingsmiddelen moeten worden vermeden

Een spijsverteringsstoornis, het prikkelbare darm syndroom (PDS), wordt gekenmerkt door buikpijn en problemen met de doorvoer. Veel mensen hebben er last van.

Om de symptomen van het prikkelbaredarmsyndroom, waaraan minstens 5% van de Franse bevolking lijdt, te verlichten, is het essentieel om op te letten wat u op uw bord legt. Hier zijn de voedingsmiddelen die u moet vermijden.

de pizza

Wanneer je lijdt aan het prikkelbare darm syndroom, ook wel functionele colitis genoemd, is het aan te raden om vetrijke gerechten, zoals pizza of patat, te beperken, omdat deze de gastrocolische reactie in de darm stimuleren.

volkorenbrood

Het is ook noodzakelijk om de inname van onoplosbare vezels te verminderen, dat wil zeggen dat het niet oplost in water en maaglediging en diarree kan bevorderen. Het komt vooral voor in tarwezemelen en volkoren. Vermijd ook meergranenbrood.

kool

Rood, wit, bloemkool, Brussel … Kool, zoals alle kruisbloemige groenten, zijn geen bondgenoten in het geval van PDS. En om een ​​goede reden verhogen ze de productie van darmgas en veroorzaken daarom een ​​opgeblazen gevoel en ander ongemak.

koffie

Koffie kan laxerende effecten hebben en irriterend zijn voor de darmen. Daarom wordt aanbevolen om er geen misbruik van te maken. In de sectie irriterende dranken moet u zich ervan bewust zijn dat alcohol en citrusvruchtensappen ook darmwandstoornissen kunnen veroorzaken.

linze

Peulvruchten zoals linzen, bonen en erwten worden gefermenteerd voedsel genoemd. Eenmaal geabsorbeerd, hebben ze de neiging om te fermenteren omdat ons lichaam bepaalde stoffen niet goed kan verteren, en dit draagt ​​bij aan problemen met de spijsvertering.

READ  Ibuprofen zal uw Covid-19-infectie uiteindelijk niet verergeren