Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prachtige foto’s van een vliegende auto die zijn eerste vlucht tussen twee steden maakte

Van sciencefiction tot realiteit. Ontwerpers van vliegende auto’s zijn enthousiast over de wereldpremière van deze week.

Een droom die uitkomt! Het Klein Vision-project, het Slowaakse vliegende autoproject, voerde deze dinsdag 28 juni voor het eerst in de geschiedenis een vlucht uit tussen twee steden die ongeveer honderd kilometer van elkaar verwijderd zijn.

AirCar is de naam van deze auto die in 3 minuten van vliegtuigmodus naar automodus gaat. De auto deed er 35 minuten over om de stad Nitra in Slowakije te verbinden met de hoofdstad Bratislava, wat de helft van de tijd is die normaal nodig is.

Hoewel dit de 142e landing van het vliegende voertuig op de luchthaven van Bratislava was, was deze vlucht de eerste die twee steden met elkaar verbond. Voor Professor Klein, de uitvinder van het concept: “Deze diefstal opent een nieuw tijdperk van transportvoertuigen. Het opent een nieuwe klasse van transport en geeft het individu de vrijheid die oorspronkelijk aan de auto werd toegeschreven.” Anton Zajak, mede-oprichter van Klein Vision, voegde toe: “De AirCar is niet langer alleen een proof of concept; vliegen op 8200 voet met 100 knopen, het heeft science fiction werkelijkheid gemaakt.

De AirCar Prototype 1 is uitgerust met een BMW 160CV motor, een propeller en een kap die de ontwerpers aanduiden. Kruissnelheid 190 km/u.

Het tweede prototype, dat niets meer zal zijn dan een pre-productie-auto, zal worden uitgerust met een 300 pk sterke motor en zal EASA CS-23-certificering ontvangen.

Deze Prototype 2 zou moeten vliegen met een kruissnelheid van 300 km/u en een bereik hebben van 1.000 km.

READ  Je kenteken verandert in een bankpas: waarmee je kunt betalen