Pommery getrokken en derde in het verspringen, Vigier kroonde opnieuw…wat te onthouden vanaf dag zes

Wederom schitteren de Franse wielrenners tijdens het EK, dinsdag 16 augustus in München. Er werden drie nieuwe medailles gemeld, waarmee het disciplinetotaal op vijftien komt.

In de atletiek maakte Jules Pommery een einde aan de zeldzaamheid van de driekleur. De Fransman, die vierde werd in het hoogspringen, werd derde nadat de Brit was uitgesloten Fosham hertogen. Hier is hij de bronzen medaillewinnaar.

Fietsen op de baan: Sebastian Weiger kroont Keren, gefrustreerde Matilde Gross

Op de afgrond van weer een zware dag voor Franse wielrenners werd Sebastien Vigier in Keren tot Europees kampioen gekroond. Hij versloeg zijn rivalen door in de voorlaatste ronde met zes ronden terug te komen. Vigier heeft al een individuele sprinttitel en doet een indrukwekkende dubbel, evenals zijn zilveren medaille in de teamsprint. De volgende op het podium won Melvin Landerno het brons.

Aan het einde van de finale die ondanks een slechte startpositie soepel verliep, verzekerde Sebastien Vigier, al gekroond in single speed, de dubbel door het winnen van de gouden medaille in Keren.  Melvin Landerno werd aan het einde van een mooie dag genageld de dag na het winnen van zijn titel tijdens de kilometer.

Bij het Kirin-evenement voor vrouwen leed Mathilde Gross een enorme teleurstelling. De tweevoudig Europees kampioen in Discipline racete naar de leiding, maar zakte in de laatste ronde in en faalde voor een teleurstellende vijfde plaats.

Verspringen: Jules Pomery opgesteld en medaillewinnaar

Voor Jules Pommery was deze avond een luchtige tweetrapswals. Frustratie voorop. Achter de onaantastbare Tentoglou (8,52 m, EK-record) sprong de Fransen naar 8,06 m … even lang als zijn rivalen Jacob Fincham Dukes en Tobias Muntler. Maar zijn op één na beste sprong, minder dan die van zijn tegenstanders, beroofde hem van een medaille.

Vierde plaats in finale verspringen Aan het einde van de finale won Jules Pommery uiteindelijk de bronzen medaille.  Ontdek hoe de Fransman, die alle emoties doormaakt, zijn eerste internationale medaille won bij de senioren.

Na een uur droogde Pomery haar tranen. Fosham Docks viel om te knabbelen op zijn eerste sprong, en de Fransman heroverde de derde plaats op de groene loper. Op 21-jarige leeftijd won hij een bronzen medaille op zijn eerste EK. Een veelbelovende medaille voor de toekomst.

READ  Om OM te fotograferen op de 16e van de Coupe de France, 'It's Father Christmas Before the Hour', juicht deze chauvigny coach

Baanraces: zilveren medailles met onderscheidende smaken in Amerikaanse races

De uitkomst was nog harder voor de Franse vrouwen in de Amerikaanse race. In een zeer close gevecht leidden Clara Cobone en Marion Porras de race naar de allerlaatste sprint… voordat ze net begonnen aan die laatste acceleratie die aan het einde twee keer telde. Het driekleurige duo werd door de Italianen voor een klein punt verslagen, maar pakte toch de zilveren medaille.

En aan het einde van de spanning wonnen de Franse wielrenners Clara Cobone en Marion Porras het Europese zilver voor Madison achter Italië, met een punt met Silvia Zanardi en Rachel Barbieri.  Denemarken van Amalie Dideriksen en Julie Leth zijn gelooid.

Donavan Grunden en Thomas Bodd eindigden ook als tweede in de Amerikaanse race, in een rustiger scenario. Met een score van 91 punten werden ze ingehaald door de Duitse Untouchables (101).

100 AD: Marcel Jacobs heeft nog steeds zijn titel en Mohamedou Vall is in het spel

Meer dan alleen een flits in de pan. Marcel Jacobs won de 100m sprintrace in 9’95. Bevestiging, een jaar na zijn Olympische kroning en toen hij de WK-finale niet kon bereiken. In München was de Italiaan sterker dan wie dan ook en eindigde hij met vierhonderd voor Zharnel Hughes.

Een jaar na het winnen van de Olympische titel op de 100 meter, de Italiaan Marcel Jacobs, met een tijd van 9"95, evenaarde het kampioenschapsrecord, wint de Europese gouden medaille.  Britse Zharnel Hugues-medailles (9"99) en Jeremia Azo (10 .)"13).  Mohamedou Val, 10"17, vijfde plaats.

Muhammadu Vale kende een goede start en klom op naar een veelbelovende vijfde (10’17). De Fransman verscheen niet ver van het podium, vier seconden achter de derde, Jeremiah Azo. Bij de vrouwen won Gina Lokenkember verrassend het goud thuis! Allemaal in een razernij en aan het einde van de spanning, voor de Zwitserse Mujinja Kampunge … voor vijfduizend!

5000 AD: Hugo Hai, De ongelukkige val

woede. Hugo Hay was betrokken bij de actie op de 5.000 m, totdat een crash hem vertraagde en zijn hoop om op het podium te eindigen teniet deed. Aan de oorsprong van deze mislukking ligt een op het eerste gezicht onwillekeurige klap van de Spanjaard Mohamed Kater. “Natuurlijk doet hij het expres, hij duwt me!”Hai klaagde over de microfoon van France Télévisions.

READ  Nieuwe Europese kroon voor Adam Siaw Hime Fa, Lyon, Toulouse en UBP schitteren en de Hand Blues stellen teleur... Sportsamenvatting van het weekend

Hugo Hai's grote frustratie in 5000 na Christus.  De Fransman werd op de grond gegooid na een stormloop in het peloton toen hij in zeer goede vorm was.  Hij eindigde zijn 19e race en de andere Fransman, Felix Baur, eindigde als 24e.

Slow motion laat geen twijfel bestaan. “Het is opzettelijkvloeken. Ik walgde ervan, omdat ik op zo’n goede plek zat, maar mentaal heb ik het daarna losgelaten.” De zilveren medaillewinnaar achter Jacob Ingebritsen, Kater werd niet gediskwalificeerd ondanks een klacht van de Tricolor-clan…

Ten slotte eindigde decaan Milena Robert Michon als achtste in het discuswerpen, meer dan zeven meter achter Europees kampioene, de Kroatische legende Sandra Berkowicz. Het vertrek van de 43-jarige Frankrijk uit de kwalificaties in Tokio is nog ver verwijderd van het doel.