Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Politie in de straten van Ottawa

na Bijna drie weken blokkering Door demonstranten die zich verzetten tegen de gezondheidsmaatregelen, zette de Canadese politie op donderdag 17 februari de straten van Ottawa in. Voor het eerst sinds het begin van de beweging werden groepen politie gestationeerd tegen de demonstranten en honderden vrachtwagens blokkeerden de straten, merkte een journalist van Agence France-Presse op.

“Als je met rust wilt gaan, is dit het moment”De interim-politiechef van Ottawa, Steve Bell, vuurde donderdagmiddag op demonstranten en waarschuwde dat het weekend ook zou zijn ‘Heel anders dan de laatste drie’. Op dit moment grepen de veiligheidstroepen niet in om de demonstranten te verdrijven, maar aan het einde van de avond zei de politie dat de interventie was “controleren”.

Donderdag weergalmden trompetten en “vrijheidsleuzen” nog steeds in de straten, terwijl demonstranten marcheerden met de Canadese vlag op hun rug of aan een hockeystick hingen. Wetshandhavers hebben ook netten en barrières opgetrokken om de gebouwen te beschermen waar de Canadese energie is geconcentreerd.

Een paar meter verderop voelde de Canadese premier Justin Trudeau dat deze uitdaging niets meer voor hem over had “veiligheid”tijdens een historisch debat in het Lagerhuis over de uitvoering van de Noodwet, werd maandag voor de tweede keer in de Canadese geschiedenis in vredestijd een beroep gedaan op een uitzonderlijke bepaling. “Het doel van alle maatregelen, ook de financiële maatregelen uit de Wet noodmaatregelen, is om de huidige dreiging het hoofd te bieden en de situatie volledig onder controle te krijgen.”De heer Trudeau voegde toe.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Canada paradeert de krachtpatser van luchtafweertrucks
READ  Rusland beëindigt vredesonderhandelingen met Japan

Geschil ondermijnt ‘Canada’s reputatie’

En in een brief die hij woensdagavond aan de provinciale premiers richtte, had hij geschat dat de beweging “Democratie in gevaar” en mijnbouw De reputatie van Canada in het buitenland. Van Individuele en commerciële bankrekeningen Minister van Financiën en vice-premier Chrystia Freeland vertelde op een persconferentie dat de blokkade was bevroren. belmodus a “breekbaarheid”Minister van Openbare Veiligheid Marco Mendicino schatte dat: ‘Illegale grensbarrières’ De Canadese economie heeft miljarden dollars gekost.

De demonstranten zijn vastbesloten te blijven ” Tot het einde “Woensdag een ultimatum van de politie, die om de vrachtwagens cirkelde om een ​​folder te verspreiden waarin ze werden besteld “Verlaat het gebouw”. “Ze proberen mensen bang te maken om te voorkomen dat ze dit weekend komen.”Een vrachtwagenchauffeur becommentarieerde AFP zijn reactie op de bouw van deze barrières rond het parlementaire district.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Demonstraties tegen gezondheidsmaatregelen in Canada: Washington verhoogt druk op Justin Trudeau

Woensdagavond zei de nieuwe politiechef van Ottawa, Steve Bell, dat hij een… “Methodologisch plan” om het protest te beëindigen. “Sommige van de technieken die we mogen en willen gebruiken, zijn niet gebruikelijk in Ottawa.”Voorzichtig.

Kinderen, zelfs kinderen, in verpakking

Barrières opgericht om het Canadese parlement te beschermen tegen protesten tegen gezondheidsbeperkingen, in Ottawa, 17 februari 2022.

Een combinatie van regen en sneeuw die woensdag en de komende dagen wordt verwacht, kan de operaties van de politie bemoeilijken, die wordt geconfronteerd met een complexe en gevaarlijke situatie om demonstranten soepel weg te spoelen. Ze is vooral bang om“extreme elementen” Maar ook veel kinderen in de demonstratie, ook kinderen.

READ  Zonder vliegervaring slaagde hij erin het vliegtuig te landen nadat de piloot onwel werd

Tamara Lesch, een van de organisatoren van de ‘Freedom Caravan’, zei dat ze verwachtte gearresteerd te worden. “Ik denk dat het nu onvermijdelijk is…”Dat zegt ze in een video op sociale media.

De stad Ottawa, de provincie Ontario en heel Canada verkeren in een noodtoestand vanwege deze ongekende protestbeweging, de partij vrachtwagenchauffeurs die zich verzetten tegen de Covid-19-vaccinatie om de grens tussen Canada en de VS over te steken. Aanvankelijk beperkt door de autoriteiten, heeft de beweging zich de afgelopen weken uitgebreid tot alle gezondheidsmaatregelen en, voor veel demonstranten, tot de afwijzing van de regering van Justin Trudeau.

De wereld met AFP