Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Audionotatie. Russische huurlingen van de Wagner-groep, het “schaduwleger” van Vladimir Poetin

De huurlingen van de Wagner Group onderhouden nauwe – maar informele – banden met de Russische autoriteiten. Lange tijd ontkende het Kremlin het bestaan ​​ervan. Als de Russische president, Vladimir Poetin, vandaag nog steeds hun naam niet uitspreekt, is hij in elk geval op de hoogte van het bestaan ​​van een speciale veiligheidsgroep – zonder de banden te noemen die deze groep en de Russische staat zouden kunnen hebben.

Deze huurlingen, die tussenbeide kwamen in verschillende conflictgebieden, waren merkbaar in Mali, dat Frankrijk zorgen baart, en speelden daarin. Er werd aangekondigd dat de Franse troepen het land zouden verlaten op donderdag 17 februari.

In deze aflevering van de podcast “L’Heure du Monde” vertellen journalisten Benoit Fetkin en Cyril Bensimon globalismerespectievelijk een correspondent in Moskou en een specialist in West-Afrika, vertelde ons wie de huurlingen van de Wagner Group zijn, wie hen leidt, welke belangen ze dienen …

Een aflevering geproduceerd door Adèle Ponticelli, geregisseerd door Amandine Robillard en gepresenteerd door Morgane Tual.

“wereldklok”

“L’Heure du Monde” is de dagelijkse nieuwspodcast van globalisme. Luister elke dag, vanaf 6 uur, naar een nieuwe aflevering, op Lemonde.fr of op Spotify. Vind hier alle afleveringen.

In deze aflevering:

  • filmtrailer Toeristover de Russische interventie in de Centraal-Afrikaanse Republiek, geregisseerd door Andrei Batov.
  • Fragment: Jean-Yves Le Drian in de Senaat, 23 januari 2019 (Senaat); Vladimir Poetin tijdens een forum in Sochi (Rusland), oktober 2021 (AFP); Emmanuel Macron’s persconferentie, donderdag 17 februari (Reuters).

Voor meer informatie over de huurlingen van de Wagner Group:

luister ook Moeten we vrezen voor een Russische invasie van Oekraïne?

READ  Vuurmieren vallen Europa binnen?