Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Poetin noemt Washington-NAVO-manoeuvres in de Zwarte Zee een “gevaarlijke uitdaging”

De Russische president Vladimir Poetin beschreef de militaire oefeningen van Washington en de NAVO in de Zwarte Zee als “serieuze uitdagingOver Rusland, in een interview uitgezonden op zaterdag. “De Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten voeren ongeplande oefeningen uit in de Zwarte Zee. Niet alleen met een vrij machtige marinegroep, maar ook met de luchtvaart, waaronder strategische luchtvaart. Het is een serieuze uitdaging voor ons‘, kondigde de Russische president aan in een Russisch tv-interview dat toegankelijk was op de website van het Kremlin.

De Russische president lijkt te verwijzen naar de deelname van verschillende Amerikaanse militaire schepen aan oefeningen in de Zwarte Zee, zo zei Moskou deze week.kijkenVladimir Poetin voegde eraan toe dat het Russische ministerie van Defensie “Een suggestie om hun eigen ongeplande oefeningen in diezelfde wateren te doen, maar ik denk dat dit niet gepast is en het is niet nodig om de situatie nog erger te maken».

De Zwarte Zee is een hotspot geworden voor de betrekkingen tussen Moskou en het Westen, vooral sinds Ruslands annexatie van de Krim, gelegen in deze wateren in 2014. Verschillende NAVO-leden – Turkije, Bulgarije en Roemenië – grenzen ook aan de Zwarte Zee, waar deze westerse militaire alliantie voert regelmatig oefeningen en patrouilles uit.

Russische troepenbewegingen in de buurt van Oekraïne

De opmerkingen van de Russische president komen op het moment dat Washington deze week zijn bezorgdheid uitte over Russische troepenbewegingen in de buurt van Oekraïne en Moskou waarschuwde voor een invasie. “We maken ons grote zorgen over enkele van de ongewone troepenbewegingen die we aan de grenzen van Oekraïne zienDat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken vrijdag gezegd. “Rusland zal een grote fout maken als ze herhalen wat ze in 2014 hebben gedaanHij waarschuwde, verwijzend naar de annexatie van het Oekraïense schiereiland door Rusland zeven jaar geleden.

READ  Een squadron Chinese boten valt een atol in de Filippijnen binnen

Het Pentagon had contact opgenomen met Rusland.om hun bedoelingen te verduidelijken“, terwijl het aangeeft dat Russische militaire activiteit nabij de Oekraïense grens is”abnormaal“Omdat”bezuinigingen“Gebaseerd op”Termijn“Bewegingen. De Europese Unie heeft vrijdag ook haar bezorgdheid geuit over de militaire acties van Rusland. De 27 lidstaten van de EU zijn hierover in gesprek met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk”, aldus een woordvoerder van de Europese diplomatie.

Van zijn kant beschuldigde Poetin Oekraïne van het gebruik van door Turkije gemaakte drones tegen pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne, die Parijs en Berlijn bekritiseerden. “Het lijkt erop dat we onze hoede niet kunnen laten liggenPoetin zei:Nou, laat ze weten dat we niet op onze hoede zijnOekraïne staat sinds 2014 op gespannen voet met pro-Russische separatisten in zijn oostelijke landen, nadat Rusland de Krim had geannexeerd.Dit conflict heeft aan meer dan 13.000 mensen het leven gekost.