Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Covid: meer dan 14.600 gevallen in 24 uur, indicaties nemen toe

Een epidemische golf van “extreme bezorgdheid” voor tien Europese landen

Het Europees Agentschap zei vrijdag dat de situatie van de Covid-19-epidemie in de Europese Unie blijft verslechteren, in die mate dat het in tien landen als “uiterst zorgwekkend” en in tien andere als “alarmerend” wordt beschouwd.

Van de 27 landen vormen België, Polen, Nederland, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Griekenland, Hongarije en Slovenië de grootste zorg, volgens de meest recente risicobeoordeling van het European Centre for Disease Control (ECDC). Gevestigd in Stockholm. Landen in de categorie “zorg” zijn onder meer Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Roemenië en Slowakije.

Het vat samen: “De epidemiologische situatie in de Europese Unie wordt momenteel gekenmerkt door een snelle en significante toename van het aantal gevallen en een laag sterftecijfer, maar het stijgt langzaam.”

“Alle gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen zullen naar verwachting de komende twee weken toenemen”: Het aantal gevallen en sterfgevallen zal naar verwachting met ongeveer 50% stijgen in de komende twee weken, tot een wekelijks aantal van 300 nieuwe gevallen en 2,7 sterfgevallen. per 100.000 inwoners, volgens de laatste prognose.

READ  De gouverneur van New York heeft verschillende vrouwen 'seksueel lastiggevallen', volgens een door justitie geëist onderzoek