Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Plagiaat bewezen”: de Polytechnic stelt voor om het proefschrift van de “superdoctor” Idriss Aberkan te annuleren

“Plagiaat bewezen”: de Polytechnic stelt voor om het proefschrift van de “superdoctor” Idriss Aberkan te annuleren

De Ethische Commissie van de Polytechnische heeft besloten. De commissie, belast met het onderzoeken van vermoedens van plagiaat in het proefschrift van de succesvolle docent en schrijver Idriss Aberkan, constateerde fraude en stelde voor het doctoraat, dat ze in 2016 behaalde aan de Paris-Saclay Universiteit en bedoeld was voor publicatie, te annuleren. X, maakte zijn voormalige baas woensdag bekend Nadrukkelijk.

Benoit Defoe, die onlangs met pensioen ging, merkte op dat dit besluit, dat in september 2022 “unaniem” werd aangenomen, “werd overgedragen aan zowel de École Polytechnique als de Universiteit van Paris-Saclay.” “Tot nu toe is de toepassing van de straf nog in behandeling”, voegde hij eraan toe. Het is al een onderwerp van discussie tussen de twee instellingen, aangezien de Universiteit van Paris-Saclay van mening is dat zijn aanvraag moet worden teruggestuurd naar de École Polytechnique, terwijl deze niet over de juridische middelen beschikt. “Sindsdien is iedereen op zijn post gebleven en is er niets gebeurd”, klaagde het voormalige hoofd van de ethische commissie.

“geschatte uitspraken”

Deze zaak werd in maart 2021 overgenomen door een ‘klokkenluider’ die Idriss Aberkan ervan verdacht softwaredocumentatie te reproduceren in zijn proefschrift in managementwetenschappen en toegepaste epistemologie. Toen de commissie dit “lenen” opmerkte, nam ze contact op met de voorzitter van het parlement om te proberen een “minnelijke” oplossing te vinden. zonder resultaat. Hij hekelde de “ruwe opmerkingen”, weigerde het plagiaat te erkennen en dreigde met juridische stappen.

De controversiële figuur Driss Aberkan presenteert zichzelf als een “superdoctoraat”, heeft op 29-jarige leeftijd “drie doctoraten” behaald – er zijn nog twee graden behaald in diplomatie en “noopolitics” (niet erkend door de staat) en in vergelijkende literatuurwetenschap. Hij stond vooral in het middelpunt van de controverse tijdens de COVID-19-pandemie, nadat hij in een Twitter-post suggereerde dat een patiënt die op de intensive care was opgenomen een neppatiënt was.

READ  Hitte in West-Canada: Mercurius explodeert bij 22,5 °C