Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pierre Perrier zingt het vuil van de hoofdstad in “Paris Saccagé”

Pierre Perrier zingt het vuil van de hoofdstad in “Paris Saccagé”

Pierre Perrier heeft gesproken: hij houdt niet meer van Parijs. De staking van de vuilnismannen, evenals de geplande plaatsing van fietsen in de hoofdstad, vallen niet in de smaak bij de 88-jarige zanger.

“The Looting of Paris” is de naam van het nieuwe nummer van Pierre Perrier. De zanger werpt een kritische blik op de staat van de Franse hoofdstad, waar al meer dan een week vuilnisophalers staakten.

“In Parijs, walgelijk Parijs, zijn alleen ratten gelukkig”, zingt hij. In feite zullen er vandaag 10.000 ton vuilnisbakken op de trottoirs van de Lichtstad staan, waardoor gezondheidsautoriteiten zich zorgen maken over het gevaar dat een plaag van ratten en andere knaagdieren zou kunnen opleveren.

En de zanger voegt eraan toe dat “de uitwerpselen die op de trottoirs bloeien deze grote vuilnisbelt sieren”, of zelfs: “In Parijs, winter en zomer, raken we het vuil niet aan.”

Toespraak aan de burgemeester van Parijs

Als sommigen nog twijfelden, is de sluier nu volledig opgelicht over de gevoelens die Pierre Perret had voor Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs.

PS Mayor zet zich al bijna tien jaar in voor een milieubeleid. Maar dit bevalt niet alle inwoners van Ile-de-France, vooral degenen die met de auto reizen.

Pierre Perrier citeert nooit de burgemeester van Parijs, maar we herkennen ze gemakkelijk in zijn gedichten: “Arm Parijs, dat zo ingewikkeld is geworden, we weten wie je dit heeft aangedaan. Het zijn de vrolijke schedels van Piaf, die zaden eten in de stad hal.”

In het bijzonder bekritiseert hij hem omdat hij een deel van de Rivolistraat alleen toegankelijk heeft gemaakt voor fietsen en bussen: “Rivolistraat is een riderivélo geworden”

READ  Dancing with the Stars 2024: Welk koppel werd op 22 maart uitgeschakeld?

Tot slot benadrukt de 88-jarige zanger het feit dat de gemeente het drugsprobleem niet kan oplossen. Sinds enkele jaren worden kampen voor verslaafden, met name crack, regelmatig ontmanteld en wat meer hervormd.