Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Petitie om de titel Prins van Wales te laten verwijderen van William ‘uit respect’ voor Wales

Petitie om de titel Prins van Wales te laten verwijderen van William ‘uit respect’ voor Wales

De ondertekenaars herinneren zich dat de laatste Welshman met deze eretitel in 1282 door de Engelsen werd vermoord.

De koninklijke versie van het spel Stoelstoelen. Bij de aankondiging van het overlijden van Elizabeth II op 8 september werd haar zoon Charles automatisch de nieuwe heerser van Groot-Brittannië onder de naam Charles III. beklimming van de troon waardoor hij automatisch zijn eretitel Prins van Wales verloor, die hij sinds 1958 had bekleed, en ze herwon die functie de facto door zijn zoon Willem.

Tijdens zijn eerste openbare toespraak, uitgezonden op de Britse televisie, maakte Karel III specifiek melding van deze machtsoverdracht.

“Vandaag ben ik er trots op hem de Prins van Wales te maken, Tewesog Semeru (de term vertaald naar Welch, noot van de redacteur), het land wiens titel ik het grootste deel van mijn leven de eer heb gehad te dragen en mijn plicht te doen”, zei hij. gezegd.

Met zijn vrouw Kate worden ze ‘onze nieuwe prinsen en prinsessen’, voegt Charles III eraan toe. Deze positie, zei hij, zou hen ertoe brengen “onze nationale debatten te inspireren en te leiden”.

‘Belediging voor Wales’

Het enige probleem is dat William, net als zijn vader, helemaal niet uit Wales komt en geen echte relatie met haar heeft. Deze anomalie, 25.000 Welshe mensen willen het aan de kaak stellen door een petitie te ondertekenen die op de site is geplaatst change.orgdie uit respect voor hun geschiedenis verzoekt om dit adres te beëindigen.

“De titel blijft een belediging voor Wales en is een symbool van historische onderdrukking. De titel impliceert dat Wales nog steeds een vorstendom is en de status van Wales als natie en staat ondermijnt”, schreven de indieners, die zich ook herinneren dat de titel geen grondwettelijke rol omdat Wales een gedecentraliseerd land is “met een nationaal parlement Dat overigens niet werd geraadpleegd door de koninklijke familie voor de overdracht van de titel.

READ  "Ik heb een echt probleem, ik ben geen gewoon persoon"

In hun betoog herinnert laatstgenoemde eraan dat de laatste echte Welshe prins van Wales dateert uit Llywelyn the Last, in 1282. Hij werd vermoord door Engelse soldaten en “zijn hoofd werd door de straten van Londen geparadeerd en op de punt van de toren gelegd van Londen”, kunnen we lezen.

Tot slot doen de ondertekenaars een rechtstreeks beroep op leden van de koninklijke familie en vragen hen om niet “uit gewoonte en zonder nadenken deze traditie voort te zetten die een vernedering lijkt voor ons land.”

Wales is een van de deelstaten van het Verenigd Koninkrijk, maar als onderdeel van de toewijding van de autoriteiten die zijn opgericht door het Britse parlement, heeft het sinds 1999 een Nationale Vergadering met de bevoegdheid om wetten te maken sinds 2011. Als de Welshe taal wordt erkend als een officiële taal, het land is de enige die niet voorkomt invakbondsmanDe nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk.