Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perseverance rover heeft potentiële biometrische vingerafdrukken op Mars ontdekt

Perseverance rover heeft potentiële biometrische vingerafdrukken op Mars ontdekt

De doorzettingsvermogen rover Ze zette een grote stap in haar zoektocht naar sporen van oud leven op Mars door monsters te verzamelen.”de meest waardevolleTot nu toe bevat het potentiële biometrische vingerafdrukken die eenmaal op aarde moeten worden bevestigd, maakte NASA donderdag 15 september bekend. Dit is nog geen bewijs dat er leven was op de Rode Planeet, maar het is de beste kans tot nu toe om ooit oud microbieel leven met zekerheid te kunnen detecteren.

Een mogelijke biosignatuur kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van leven, maar ook aan de afwezigheid van leven. Om deze biosignatuur definitief te beschouwen, moeten deze monsters worden geanalyseerd door krachtige laboratoriuminstrumenten op aarde. NASA is van plan om ze terug te brengen, dankzij een nieuwe missie, tegen 2033.”Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat dit de meest waardevolle gesteentemonsters zullen zijn die ooit zijn verzameld.”, tijdens een persconferentie David Schuster, die aan deze samples werkt.

“Essentiële elementen van het leven”

Twee harten werden genomen door te boren in een rots genaamd “wilde bergketen“, is ongeveer een meter hoog en bevindt zich in een delta die ongeveer 3,5 miljard jaar geleden is gevormd, aan de samenvloeiing van een oude rivier en een meer. Deze rots is bijzonder interessant omdat het een sedimentair gesteente is dat lijkt te zijn gevormd toen het water in het meer is verdampt.”wilde bergketen” dus “Hoog potentieel om de bio-signatuur te behoudenzei David Schuster van de University of California, Berkeley.

READ  Wat gebeurt er in de hersenen als we slapen

Het gesteente werd afzonderlijk geanalyseerd door een hulpmiddel aan het einde van de vasthoudende robotarm, en onthulde de aanwezigheid van organische verbindingen – de meest voorkomende verbindingen die zijn ontdekt sinds de missie anderhalf jaar geleden begon. Deze verbindingen – met name gemaakt van koolstof, dat ook waterstof kan bevatten -“Het zijn de basiselementen van het levenzei Ken Farley, die de leiding heeft over het wetenschappelijke deel van de expeditie.

Het werd in kleinere hoeveelheden gedetecteerd door de rover tijdens eerdere analyses in de Jezero-krater, die het meer bevatte, maar “Terwijl we door de delta bewegen, “Het bewijs wordt steeds sterker”, zegt Sunanda Sharma, een wetenschapper bij het Jet Propulsion Laboratory van NASA. “Persoonlijk vind ik deze resultaten erg ontroerend, omdat we op een cruciaal moment op de juiste plek lijken te zijn, met de juiste tools.Ze zei. “We kennen de betekenis van deze ontdekkingen nog niet, maar deze rotsen zijn precies waarvoor we kwamen.Ken Farley besloot.

zie ook – “Het is ongelooflijk!”: NASA bevestigt dat het verzamelen van gesteentemonsters van Mars door volharding