Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pentecôtavic 2024: “In het zuiden zijn we de beste.” Tijdens het festival werd een nieuw wereldrecord verbroken

Pentecôtavic 2024: “In het zuiden zijn we de beste.” Tijdens het festival werd een nieuw wereldrecord verbroken

Basis
Met een telling van 1.016 festayres in 10 minuten voor het gemeentehuis van Vic-Fezensac vestigde Pentecôtavic op zondag 19 mei het wereldrecord voor het aantal mensen dat een matrozenshirt droeg en tegelijkertijd op dezelfde plaats samenkwam. .

“Tien! Negen! Acht!….” Een opgewonden menigte begint een paar seconden voor het einde van de uitdaging met aftellen. De spanning is op zijn hoogtepunt: zal Pentecôtavic het wereldrecord verbreken? Antwoord binnen enkele ogenblikken en vertel het aan de spreker in de microfoon. De release komt enkele ogenblikken later met de speelse, raspende stem van Fabrice Lafarge, een tastbaar teken van een vreugdevol einde van de Feria. Hij zei: “Er zijn 1.016 mensen die gestreepte overhemden dragen. We hebben het record gebroken. Gefeliciteerd!”

Lees ook:
Pinksteren 2024: Wat is dit buitengewone wereldrecord dat het team van Gers Feria hoopt te verbeteren?

De uitdaging was inderdaad enorm: in tien minuten zoveel mogelijk mensen in matrozentruien verzamelen om het ongebruikelijke wereldrecord voor deze discipline te behalen, dat tot dan toe in handen was van het dorp Pezinas (924 matrozentruien werden geteld op 20 april tijdens het Drukkersfestival). Om dit te bereiken creëerden de organisatoren van Vicoise Feria een speciale ruimte voor het Pentecôtavic Theater, tegenover het stadhuis van Vic-Fezensac. Dankzij vijf kandidaat-dammen, bemand door vrijwilligers die zijn uitgerust met handtellers, is het mogelijk om het aantal zeilers – inclusief dieren, voor zover de regelgeving dit toestaat – gedurende de toegewezen tijd te registreren, waarbij het aftellen wordt weergegeven op een gigantisch scherm.

het is klaar ! Met 1.016 festivals voor het stadhuis in 10 minuten tijd vestigden de Pinksterfeesten het wereldrecord voor het aantal mensen dat zich tegelijkertijd op dezelfde plek verzamelde in gestreepte overhemden. pic.twitter.com/L4xPzy86tJ

– La Depeche 32 (@ladepeche_32) 19 mei 2024

Binnen een paar minuten was de zaal al vol, tot grote vreugde van Pascal Lamotte en Fabrice Lafarge, medevoorzitters van Bentekotavik. “Het is echt leuk om alle mensen te zien arriveren en de jongens anderen aan te vallen om ze binnen te krijgen. Het is echt magisch. Iedereen heeft het spel gespeeld, we hebben veel gelachen terwijl we het deden, het is een goede tijd”, lacht de voornaam. Direct daarna.

READ  De sterren van "The Bridgerton Chronicles" herenigd in Londen voor seizoen drie

Nadat hij aan de uitdaging deelnam, schaamde Fabio (22 jaar oud) zich niet voor zijn geluk toen hij het podium verliet met het gevoel dat zijn plicht vervuld was. “Het is een genot. We wilden laten zien dat we de beste van het Zuiden zijn. Het bewijs is er: we hebben het record verslagen. We zijn blij en hopen dat het feest doorgaat”, getuigde hij.

“We zijn al drie dagen bezig met de voorbereiding.”

Net als hij trotseerden ook Alan en Patrick uit Agenais het slechte weer en de dreigende lucht om deel te nemen aan deze plaat en vooral te genieten van de feestelijke sfeer in Vic. ‘We hebben onder enige druk gestaan. We zijn al drie dagen bezig met de voorbereidingen,’ zeiden ze sarcasme en goedhartig, nadat ze de plaats zo’n dertig jaar geleden hadden bezocht. Oorspronkelijk afkomstig uit Osh, Samatan en Vik-Wzinsack, zouden Sophie, Louise, Lawrence en Estelle deze bijeenkomst ook niet missen. ‘Het was nodig om erbij te zijn om het record te breken,’ zei Estelle opgewonden.

Door in 10 minuten 1.016 festivals in gestreepte matrozenoutfits te verzamelen, vestigde Pentecôtavic een nieuw wereldrecord.
DDM – Sébastien Laperriere

Aan de oorsprong van deze onwaarschijnlijke uitdaging kon Tom Bellhomme, inwoner van de Hérault, niet de reis maken om getuige te zijn van deze winnende poging. De organisatoren van Vicois brachten hem echter op de hoogte van het nieuwe record dat werd behaald ten koste van zijn geboortestad Pézenas. “Ik ben erg blij voor hen”, zei hij onmiddellijk, zonder de minste wrok. “Het is een uitdaging voor volgend jaar, en het zal ons ertoe aanzetten het beter te doen doorgaan.”

READ  “Ik brak ...” (video)

Pascal Lamothe van zijn kant heeft al een datum geprikt voor volgend jaar, zich volledig bewust van het enorme potentieel dat Pinksteren heeft. “Met duizenden mensen in arena’s zeggen we tegen onszelf dat we het beter kunnen doen en dat er nog steeds mensen in de tank zitten”, zei hij lachend. Benoemd. Met een glimlach.