Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Peking stopt met het publiceren van dagelijkse cijfers over de COVID-19-epidemie

Deze dagelijkse officiële statistieken weerspiegelen niet langer de ongekende golf van vervuiling die China heeft getroffen sinds de stopzetting, op 7 december, van de strikte sanitaire maatregelen van het “zero Covid”-beleid.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

De Chinese National Health Commission heeft zondag 25 december aangekondigd dat het niet langer dagelijkse cijfers zal publiceren over infecties en sterfgevallen gerelateerd aan Covid-19. Het gaf geen enkele verklaring om dit besluit te rechtvaardigen, dat een einde maakt aan het dagelijkse contact dat begin 2020 begon. “Het Chinese Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) zal informatie over de epidemie publiceren, voor referentie- en onderzoeksdoeleinden.”De autoriteit toegevoegd, zonder het type of de frequentie van deze gegevens te specificeren.

Deze dagelijkse officiële statistieken weerspiegelen niet langer de ongekende golf van vervuiling die China heeft getroffen sinds de stopzetting, op 7 december, van de strikte sanitaire maatregelen van het “zero Covid”-beleid. Voorheen volgden semi-verplichte PCR-tests op betrouwbare wijze het aantal nieuwe gevallen. Maar sinds het gezondheidsbeleid is versoepeld, doen besmette mensen thuis zelftests en rapporteren ze de resultaten zelden aan de autoriteiten, waardoor betrouwbare cijfers niet kunnen worden verkregen.

Het dodental roept vragen op

Een andere bron van controverse zijn beledigde officiële statistieken : Volgens een nieuwe methodologie worden mensen die rechtstreeks zijn overleden aan ademhalingsinsufficiëntie in verband met Covid-19 nu geteld als aan een epidemie gerelateerde sterfgevallen. China heeft “slechts” zes doden door Covid gemeld sinds de beperkingen werden opgeheven. Veel senioren hebben echter geen volledig vaccinatieschema en bevinden zich in de frontlinie van het virus.

READ  Canarische Eilanden: honden omringd door lava van Cumber Vega verdwijnen op mysterieuze wijze

Verschillende crematoriumdirecteuren die door AFP werden geïnterviewd, meldden ook een ongewoon grote toestroom van lijken, een situatie die maar heel weinig Chinese media hebben gemeld. Dit laatste verhoogt echter tot op zekere hoogte de spanning van ziekenhuizen in het licht van de komst van patiënten en het gebrek aan koortsmedicijnen.