Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paus Franciscus zette de schroeven van de maffia vast

De dag na de ongekende zaligverklaring van een antimaffia-rechter, kondigde het Vaticaan maandag de oprichting aan van een werkgroep voor maffia-heiligdommen.

Het Vaticaan kondigde op maandag 10 mei, een dag na de ongekende zaligverklaring van een antimaffia-rechter, aan dat een werkgroep over “maffia-excommunicatie” zich zou aansluiten bij de Romeinse curie, de “regering” van de kerk. Sicilië. Twee krachtige tekens tonen de vastberadenheid van paus Franciscus in zijn strijd tegen corruptie en misdaad.

Volgens paus Franciscus is de maffia een “organisatie van de zonde”

De werkgroep, onder auspiciën van de Dicastry (Vaticaanse ministerie) voor “geïntegreerde menselijke ontwikkeling”, bestaat uit grote Italiaanse namen in de strijd tegen de maffia, waaronder Rosa Bindi, voormalig president van de Italiaanse Democratische Partij, en pater Luigi Ciotti, oprichter van de Libera Society, en anti-rechter door de maffia Giuseppe Pignatone, die in oktober 2019 president werd van het Vaticaanse Hof.

De dag voor de oprichting van deze werkgroep, zondag 9 mei, werd voor het eerst in de kerkgeschiedenis een rechter gepromoveerd tot de rang van Mubarak. De

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Abonnement: € 1, – voor de eerste maand

Het kan op elk moment worden geannuleerd

Al geabonneerd?
Log in

READ  VK en VS leggen sancties op aan Russische topfunctionarissen