Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paus benoemt eerste vrouwelijke burgemeester van Vaticaanstad

Zuster Raffaella Petrini, een 52-jarige Italiaanse, zal in het bijzonder verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de administratieve activiteiten met betrekking tot de musea van de Heilige Stoel, het postkantoor en de politie.

Paus Franciscus heeft donderdag de eerste vrouw aangesteld om de prefectuur van het Vaticaan te leiden, Franciscaanse zuster Raffaella Petrini, in het nastreven van haar verlangen naar meer gendergelijkheid in de kerk.

Als algemeen secretaris van de provincie zal de 52-jarige Italiaanse non verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de administratieve activiteiten, waaronder de Vaticaanse Musea, het postkantoor en de politie. Zo werd ze de oudste vrouw in het kleinste land ter wereld. Volgens de internetkrant Nationale Katholieke CorrespondentDeze rol wordt traditioneel vervuld door de bisschop.

zie ook Paus roept op tot interventie in Libische migrantencrisis

Francis, 84, heeft bij verschillende gelegenheden gezegd dat hij wil dat vrouwen een grotere rol spelen in de katholieke kerk. In januari wijzigde hij de wet om hen in staat te stellen te dienen als liturgische voorlezers, altaarbedienden en verkondigers van sekten, zonder echter te zeggen dat deze verandering op een dag de deur zou kunnen openen voor vrouwelijke priesters. In februari benoemde hij een vrouwelijke procureur voor de Bisschoppensynode, de eerste vrouw die een stempositie bekleedde in een orgaan dat zich bezighoudt met belangrijke leerstellige kwesties.

In 2016 heeft de paus een commissie opgericht om de geschiedenis van vrouwelijke diakenen tijdens de beginjaren van de katholieke kerk te bestuderen, in een proces dat de weg had kunnen effenen voor vrouwen om die rol vandaag op zich te nemen. hervormers. Maar de bevindingen van die commissie bleven achter bij de verwachtingen, en de paus benoemde vorig jaar nog een commissie om de zaak te onderzoeken.

READ  Een vluchteling in Duitsland, een voormalige Afghaanse minister wordt bezorger

zie ook De criminaliteit van kinderen in de kerk: de paus “roept de Franse katholieken op om hun verantwoordelijkheid te nemen”