Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paul Larrouturou (LCI): “Ik was bang om het seizoen in Quotidien te verlengen.”

Laten we het nog even hebben over je première op LCI afgelopen maandag. We voelden dat je een beetje nerveus was…
Ik denk dat ik het onderwerp Saturday Evening Monday op Eric Zemmour heb opgepakt omdat het belangrijk was. Ik kon alle vragen stellen die ik wilde. In de vorm was ik erg nerveus. Ik begreep niet waar de juiste camera’s waren. Ik legde mezelf veel druk op. De volgende dag stelde ik mezelf gerust door te gaan zitten. Maar dat risico en die adrenalinestoot, daar kwam ik juist voor. De redactionele belofte is om zo responsief mogelijk te zijn.

Je neemt woensdag deel aan het Key Environmentalists Debate bij LCI en wordt gepresenteerd door Ruth Alkriff. Wat wordt jouw rol?
Vanaf 20.00 uur geef ik een livestream van 40 minuten op Instagram voor een kijkje achter de schermen van mijn debat met Ruth Elcrif. En ik zou in de ether zijn voor een kleine column, het was Ruth die het mij voorstelde.

Is het een van je taken om nieuwe formats op sociale netwerken te ontwikkelen?
precies. Ik heb een mobiele reporterkit gekregen met de nieuwste iPhones en specifieke microfoons. Zodra mijn “L’instant Pol”-kolommen netjes zijn geïnstalleerd, zal ik proberen om rechtstreeks online volledige formaten te maken. Ik heb het echt meegemaakt toen ik verslaggever was bij Le Lab d’Europe 1. De show achter de schermen boeit me enorm.

Op het veld heb ik de afgelopen dagen gecommuniceerd met Eric Zemmour en Emmanuel Macron. Welke van de twee was gemakkelijker te benaderen?
Eric Zemmour (glimlach). Hij vindt dat het tijd is. Hij was erg vriendelijk. Ik ben blij dat ik je de eerste foto heb kunnen laten zien van Sarah Knavu, zijn adviseur. Om eerlijk te zijn, verwachtte ik een veel groter welkomstcomité aan zijn kant. Wat betreft Emmanuel Macron, we moeten altijd een elleboogstoot geven om dicht bij hem te kunnen komen. Mijn nuchtere benadering is om een ​​auto te huren en zijn colonne te volgen.

READ  Justitie verbiedt "saboteurs" van toekomstige afleveringen op sociale netwerken

Hoe kan men de aandacht van het staatshoofd op de grond trekken bij journalisten, toeschouwers en het veiligheidsapparaat? Is er een Larrouturou-techniek?
Ik had het geluk dat ik Emmanuel Macron was vanaf de eerste dag, toen hij in 2012 plaatsvervangend secretaris-generaal van het Elysée-paleis was. Ik ben een van de gezichten die hij identificeerde, maar ik ben helemaal niet de enige. Soms antwoordt hij me niet! (lacht) Hij houdt van schermen en prikken.

Wat zijn volgens jou de onderwerpen die zullen plaatsvinden bij de presidentsverkiezingen?
De mijne ziet er erg sterk uit. Nu Covid alles platdrukt, is de vraag of we op weg zijn naar een recessie, prijsinflatie … er is een echt groot economisch vraagteken. Er is ook het immigratievraagstuk. Ik voel dat Frankrijk rechtop staat, ik kan het zien door door heel Frankrijk te reizen. Daarnaast kun je je afvragen hoe de campagne met de gezondheidskaart eruit zou zien…