Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pau, Bordeaux… Grote ongeregeldheden op luchthavens maandag

Pau, Bordeaux… Grote ongeregeldheden op luchthavens maandag

De directeur van de luchthaven in Pau-Pyrénées, Jérôme Le Bris, heeft bevestigd dat de beweging van het land nationaal is, “ondersteund door de tourcontrollers”, met een verbinding met “dérouter l’ensemble des vols” slechts 20 uur . Andere grotere faciliteiten ondervinden volgens dezelfde bron aanzienlijke vertragingen bij vertrek of aankomst. Vertrekken hebben gemiddeld 95 minuten vertraging in Toulouse Blagnac, 77 minuten in Lille Lesquin, 64 minuten in Marseille Provence, 54 minuten in Lyon Saint-Exupéry, 46 minuten in Bordeaux-Mérignac, 34 minuten in Parijs Charles de Gaulle en 28 minuten in Parijs . Parijs Orly.

Geannuleerde vluchten

Verschillende vakbonden zijn van plan te protesteren tegen de recente goedkeuring door het Parlement van een wetsvoorstel dat luchtverkeersleiders moet dwingen om 48 uur van tevoren individueel aan te kondigen of ze al dan niet zullen staken. Het Directoraat-Generaal voor de Burgerluchtvaart vroeg luchtvaartmaatschappijen daarom maandag om tussen de 20% en 25% van hun vluchtschema’s naar Orly, Toulouse, Bordeaux en Marseille te schrappen.

Het waarschuwde ook dat de activiteit van de Centra voor Luchtnavigatie (CRNA), die de routes beheert van vliegtuigen die over het grondgebied vliegen, zou worden beïnvloed, waardoor vluchten zouden kunnen worden gedwongen Frankrijk te omzeilen. Air France is van plan om maandag “meer dan 7 van de 10 vluchten van en naar Parijs Orly, Toulouse, Marseille, Bordeaux en Nantes” uit te voeren, aldus een woordvoerder. Langeafstandsvluchten en vluchten van en naar Parijs Charles de Gaulle worden niet beïnvloed.

Europese onrust

Ryanair, Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij gemeten naar passagiersaantallen, herhaalde zondag haar oproep aan de Europese Commissie om “dringende actie te ondernemen om vluchten en de bewegingsvrijheid van EU-burgers tijdens de arbeidersstaking te beschermen.” De Franse minister van Transport Clement Beaune beloofde “de volledige implementatie van deze hervorming”.

READ  Bij schulden vraagt ​​de verzekeringsmaatschappij Luko om een ​​versnelde beschermingsmaatregel te openen