Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Patrick Drahy manoeuvreert om geen belasting te betalen over zijn kunstwerken

Patrick Drahy manoeuvreert om geen belasting te betalen over zijn kunstwerken

Een bataljon belastingdeskundigen, waarschijnlijk met oude holdings en dekmantelbedrijven in het Caribisch gebied. Dit zijn de onderdelen van het proces waardoor Patrick Drahi geen enkele euro belasting hoefde te betalen op de verkoop van zijn enorme collectie kunstwerken, geschat op maar liefst 750 miljoen euro. Strikte fiscale optimalisatie, binnen de wettigheid, volgens een enquête globalisme en Zwitsers tijdschrift Heidi Nieuws.

Lees ook: Achter de Patrick Drahi Foundation zijn werken niet altijd liefdadigheidswerken

De e-mails, verkoopcontracten, interne memo’s en spreadsheets die helpen bij het samenstellen van dit verhaal, behoren tot de vele vertrouwelijke documenten die zijn gestolen door cybercriminaliteit Hive in een hack gericht op Patrick Drahi’s houdstermaatschappij, Altice, en online geplaatst in augustus, nadat er een losgeld was geëist. onopgelost. zijn vervuld. de wetenschapper KiezenGebruik van deze gegevens ondanks criminele oorsprong vanwege hun algemeen belang. Deze documenten werden eerder genoemd door de site reflets.infoal onthuld door de media- en telecommagnaat – de elfde rijkdom van Frankrijk volgens het tijdschrift Uitdagingen De houder van BFM-TV en SFR – fiscale praktijken die vragen oproepen over Europese regelgeving.

Het verhaal begint in de rue Eugène-Ruppert 5 in de stad Luxemburg. Het financiële hart van het Drahi-rijk bevindt zich in dit kleine, zielloze winkelcentrum. Op hetzelfde adres staan ​​tientallen brievenbussen: enerzijds de holdings van de Altice Group (media, communicatie); Aan de andere kant bedrijven die de privé-investeringen van hun oprichter Patrick Drahy aanhouden. Een van hen, genaamd “Before SA”, had tot voor kort een portfolio van meer dan 200 kunstwerken om prestigieuze musea groen van jaloezie te geven: vijf Picasso’s, elf Magritte, acht Chagall, Modigliani, het Bacon-drieluik, twee sculpturen van Rodin en vele werken door Giacometti. ..

READ  Resultaten weergeven op kandidaatnaam

LuxLeaks heeft de spelregels veranderd

Gelukkig werden de stukken van deze schat niet tentoongesteld op de muren van rue Eugène-Ruppert 5, die onlangs door waterschade waren beschadigd: ze werden opgeslagen in een kluis, in particuliere huizen, in de vrijhaven van Genève. of in magazijnen. Van veilinghuis Sotheby, dat de heer Drahy in 2019 kocht. Door zijn collectie via een bedrijf in Luxemburg te houden, heeft de in Zwitserland gevestigde miljardair geprofiteerd van een gunstig belastingregime, waardoor hij mag hopen dat er geen vermogenswinstbelasting wordt betaald op de dag die een deel ervan verkoopt aan een koper of aan zijn kinderen.

Deze hoop werd echter de bodem ingeslagen toen de Europese Unie (EU) in 2017 de ‘ATAD 2’-richtlijn aannam. Deze tekst was geboren Na het “LuxLeaks”-schandaalHet heeft tot doel het potentieel voor belastingoptimalisatie van Europese belastingparadijzen zoals Luxemburg of Nederland aanzienlijk te verminderen. Concreet beperkt het het gebruik van sommige belastingaftrekmiddelen, met name ‘CPEC’, hybride financiële instrumenten die veel worden gebruikt in het drakenrijk. Zoals vaak het geval is, gaven de autoriteiten de financiële spelers de tijd om zich aan te passen: de hervorming ging pas volledig in op 1Vers Januari 2022. Meer dan genoeg tijd om een ​​back-up oplossing te vinden.

Je hebt nog 62,55% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.