Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Abortus en de overtredingen van trompetten voedden goede tientallen democraten

Verander vooral niets en wacht tot de hervormingen vruchten afwerpen. Rustig en soms opwindend wachtte Joe Biden niet op de definitieve samenstelling van het Huis en de Senaat om conclusies te trekken over de tussentijdse verkiezingen. Tijdens een persconferentie in het Witte Huis, woensdag 9 november, verheugde de president van de Verenigde Staten zich over het voor de hand liggende: de wet van aantrekking, in de Amerikaanse politiek, werd uitgedaagd door zijn wens dat deze stemming de partij aan de macht zou straffen.

Terwijl pers en experts een ‘rode golf’ voorspelden [la couleur de l’opposition républicaine] Reus, dat is niet gebeurd.”, Hij zei. Democraten hopen de controle over de Senaat te behouden. Een potentiële Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden zou zwak zijn. In deze onverwachte context bevestigde Joe Biden zijn voornemen om zich binnen twee jaar kandidaat te stellen voor de volgende presidentsverkiezingen, waarbij hij specificeerde dat hij de definitieve beslissing zou nemen. ” in het gezin “ Deze wordt begin 2023 bekend gemaakt.

Volg ons live: Midterm 2022: ontdek de resultaten en reacties op de tussentijdse verkiezingen in de VS

De Amerikaanse president stelde ook de criteria vast voor een mogelijke coëxistentie met het Huis van de Republikeinen. Hij was beschikbaar om tweeledig te werken, zei hij, in de hoop massale hulp aan Oekraïne voort te zetten. Maar hij waarschuwde dat hij niet zou accepteren dat zijn hervormingen, bijvoorbeeld op het gebied van medicijnprijzen of het klimaat, verspild zouden worden. hij heeft vele keren Hij benadrukte dat hij de frustratie van Amerikanen in economische aangelegenheden begrijpt, met verwijzing naar de hoge kosten van levensonderhoud. Maar hij zei er vertrouwen in te hebben dat burgers vanaf het eerste kwartaal van 2023 de tastbare impact van zijn hervormingen in hun dagelijks leven zullen zien.

READ  In Schotland luidt de secessionistische overwinning een lange impasse met Londen in over de kwestie van een nieuw referendum

Het Witte Huis had verschillende redenen voor zelfgenoegzaamheid, gezien de resultaten: sterke democratische mobilisatie, geen bloedingen onder onafhankelijken, Trump-kandidaten hadden het vaak moeilijk, een zeer sombere Republikeinse partij, die twijfelde aan haar oriëntatie. ‘Onderschat nooit hoeveel het team van Biden wordt onderschat’Ronald Klein, het hoofd van de presidentiële administratie, genoot woensdagochtend op Twitter. Die volgt sinds de zomer dag in dag uit de benzineprijs aan de pomp en weet in hoeverre zijn val een eervolle prestatie is bij de tussentijdse verkiezingen.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Halverwege 2022: langdurige onzekerheid over het congres, een onaangename verrassing voor de Republikeinen

In aanvulling, De strategie om de stemming in te voeren als een existentiële kwestie voor de Amerikaanse democratie heeft veel opgeleverd, als we Florida buiten beschouwing laten. De entourage van Joe Biden liet zich echter niet misleiden door de aard van de uitkomst Dinsdag. Opiniepeilingen geven aan dat het uitstekende Democratische verzet geen uiting is van een lidmaatschapsstem. En de 81 miljoen stemmen voor Joe Biden bij de presidentsverkiezingen toonden weinig enthousiasme voor zijn kandidatuur. De populariteit van de president blijft op een gemiddeld niveau van 42%. Door de inflatie heerst er enorm pessimisme over de economische toekomst van het land.

Je hebt nog 68,19% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.