Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pascal Demerger, de surrogaatbaas van Roanne over wie de landelijke media spraken

Voor zo’n twee miljoen kijkers stelde Pascal Demerger zichzelf voor door de stad Rouen, waar hij opgroeide, op te roepen. Woensdagavond 24 mei op de set Dagelijksde 58-jarige anarchist, met een bescheiden achtergrond, is de algemeen directeur van MEF, een “hard-line verzekeringsmaatschappij” (en hij is gewend aan interviews in nationale media: BFM-tvEn launchEn het punt…), nadat hij werd verkozen tot co-voorzitter van het nieuwe merk Mouvement Impact France.

Hij hekelt de “financiële drift” van het kapitalisme

Wat is dit ding ? Pascal Demmerger somt een soort Medef-alternatief op en brengt “bedrijven samen die hebben aangetoond dat we in staat zijn om economische prestaties, omdat die van fundamenteel belang zijn, en sociale en ecologische prestaties, omdat die alleen vandaag van vitaal belang zijn, met elkaar te verzoenen”.

Is de laatste tegen het kapitalisme? Hij hekelt echter zijn “financiële aberratie”. Hij noemt in de show van TMC “een echte game-wisselaar, heel snel.” In een wereld waar het uitgekeerde dividend in het eerste kwartaal van 2023 opnieuw een record brak: meer dan 326 miljard dollar. De grootste betalingen hebben betrekking op autogroepen.

Ik vind het niet normaal dat we jaarlijks 200 miljard euro aan overheidssteun blijven betalen aan bedrijven zonder normen, noch op milieu noch op sociaal gebied. Een bedrijf dat uitstoot of vervuilt, kan net als elk ander bedrijf overheidssteun krijgen. Ik vind het niet normaal dat er voor 250 miljard euro aan overheidsopdrachten zijn zonder ecologische of sociale criteria, of in ieder geval niet op hetzelfde niveau als economische.

READ  Indiase rechtbank bekrachtigt vonnis in Pernod Rijkaard - 11/10/2022 om 19:02

En ons land is niet immuun voor dit fenomeen, klaagt hij: “In tien jaar tijd zijn de winsten in Frankrijk met 70% gestegen, terwijl het gemiddelde salaris met minder dan 20% is gestegen. Er is een reëel probleem van waardeverdeling in deze land.” Woorden die sterk genoeg zijn om in het tijdschrift te worden opgenomen Zichtbaar (Uitgezonden op France TV, die gebruik maakt van het principe van vuur zap kanaal +).

Pierre François Chetel

Bewegingseffect, “Een oorlogsmachine tegen groen bleekmiddel”

in DinarOnlangs hebben 26 ondernemers uit de sociale economie de ontwikkeling van de Impact France-beweging aan de kaak gesteld vanwege de uitbreiding naar bedrijven die zij als te zwak beschouwen. Pascal Demurger beantwoordde ze indirect op de set DagelijksOp de vraag van omroep Jan Bart of zijn beweging geen voorstander is van greenwashing (Een term die gewoonlijk wordt gebruikt om elke bewering te beschrijven die het publiek kan misleiden over de werkelijke milieukwaliteit van een product of dienst, nota van de redactie).
Impact Frankrijk antwoordde: “Het is een oorlogsmachine tegen groenwit worden”, antwoordde de Roanne-ondernemer. Er zijn zeer specifieke criteria (die moeten worden gerespecteerd). Het is niet genoeg om op de deur te kloppen en om toegang te vragen.