Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

[ EXCLU ] Toujust: Wat Fabrice Gerber schreef aan zijn leveranciers, aandeelhouders, werknemers…

[ EXCLU ] Toujust: Wat Fabrice Gerber schreef aan zijn leveranciers, aandeelhouders, werknemers…

Ik onthulde vorige week via sociale netwerken: de ontwikkeling van het merk Toujust gaat langzamer dan verwacht. Slechts twee winkels werden geopend: Alès (met absoluut ongekende media-aandacht) en het warenhuis Monéteau in de buurt van Auxerre. Cambrai, Montauban en Lempdes, die tot nu open zouden moeten zijn, zijn stil.

Ongetwijfeld reageerde Fabrice Gerber, de oprichter, afgelopen weekend op de zorgen die uit deze vertragingen zijn voortgekomen, in een aan hem opgedragen brief.Aandeelhouders, leveranciers, medewerkers en adviseurs(citaat), vertalerHet is noodzakelijk en belangrijk om een ​​punt te maken“.

Op dit “punt” verwijst Fabrice Gerber eerst naar de vertraging bij het innen van de participatie van leveranciers in het kapitaal van het merk: “De geschiedenis zegt dat we 5.000.000 € leverancierskapitaal nodig hebben om onze top 10 winkels te openen. Op ons papier is het in werkelijkheid een ander verhaal. Tot nu toe hebben we 150.000 euro ontvangen, een tekort van 4.850.000 euroKortom: veel leveranciers hebben hun toezegging aan Toujust bevestigd, maar hebben moeite om te leveren.Het team en ik verspillen veel tijd aan het achtervolgen van sommigen van jullie die het nog steeds moeilijk hebbenSchrijft ook Fabrice Gerber, wiens posttoon een gemoedstoestand weergeeft: geërgerd (een understatement).

Deze moeilijkheid om het beloofde kapitaal op te halen verklaart uiteraard de remmen die op de openingen werden gezet. “We hebben 20 winkels die morgenochtend open kunnen.Ik heb openingen bevroren omdat ieder van jullie mij de schuld kan geven van zakelijke verzekeringen en je zult mijn beslissing begrijpen.Fabrice Gerber schreef opnieuw. Waaruit blijkt terloops de verkoop van een deel van zijn aandelen.Voor het fonds van 10 miljoen euro dat zojuist zijn definitieve goedkeuring heeft gegeven om het geld binnen 10 dagen te betalen“.

READ  consumptie. Telefonisch stemmen tellen, tabaksprijzen... alles verandert op 1 maart

De oprichter van Toujust grijpt ook terug op de moeilijkheden bij het openen bij Alès (zoals blijkt uit nauwgezette klantrecensies):We openden een Alès met 40% van het voedselassortiment (goederen zijn verboden in de haven van Marseille, leveranciersbelofte niet nagekomen, vertaling naar het Frans niet op tijd gedaan, goederen vernietigd bij de douane, natuurrampen in Turkije, enz.)Kortom, niets is makkelijk!