Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pas op, deze niet-detecteerbare malware maakt je leven tot een hel

Malware installeert zichzelf op uw apparaat via illegale software en installeert vervolgens andere malware, waardoor het niet detecteerbaar is voor Windows Defender.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis nemen oplichting en andere malware toe. Realiseer je: een van de mobiele telefoons vanEmmanuel Macron Naar verluidt was het zelf het doelwit van malware genaamd Pegasus in een donkere relatie Wereldwijde spionage.

Als het niet gaat om het bespioneren van een staatshoofd, heeft sommige malware een bescheidener maar ronduit kwaadaardige tool, die soms probeert uw persoonlijke gegevens te stelen of zelfs uw bankrekening leeg te maken.

Als u een Windows-pc gebruikt, kunt u het beste op uw hoede zijn voor deze bijzonder gevaarlijke en kwaadaardige software, aangezien deze specifiek bedoeld is om andere malware op uw pc te installeren… tot het punt dat deze niet kan worden gedetecteerd.

Zijn naam Mozaïekladeren waarschuwt dat het u kan schaden als u niet voorzichtig bent Bitdefender ik heb piraten nieuws. Er wordt gezegd dat deze malware een nogal specifieke en complexe modus operandi heeft, waardoor het naar believen andere malware op uw apparaat kan installeren.

MosaicLoader is meestal verborgen in het installatiebestand van illegale software. Eenmaal geïnstalleerd, decomprimeert de malware twee uitvoerbare bestanden: appsetup.exe En de prun.exe. Hiermee kan hij de software van zijn keuze uitsluiten van Windows Defender-netwerken. Vervolgens installeert MosaicLoader andere malware uit de URL-lijst en zorgt ervoor dat deze niet detecteerbaar is.

Hoe weet je dat je besmet bent?

Om niet besmet te raken met MosaicLoader wordt advies gegeven door Bitdefender Het is eenvoudig: installeer geen illegale software, malware bevindt zich op deze plek.

READ  2021 iPad Pro 12.9 '' heeft een nieuw Magic Keyboard nodig

Als het echt te laat is om dit advies op te volgen, weet dan dat je altijd kunt controleren of je besmet bent met MosaicLoader door naar het Windows Defender-register te gaan en de volgende uitzonderingen te zoeken:

“HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows DefenderExclusionPaths”, “HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows DefenderExclusionExtensions”, “HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows DefenderExclusion”.