Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paris Saint-Germain verslaat Milan en vindt weer een glimlach

Het was noodzakelijk om de situatie na de nederlaag aan de oevers van de Tyne te corrigeren. Na verlies (1-4) van Newcastle in een rauw St James’ Park op 4 oktober wist Paris Saint-Germain dat de twee wedstrijden tegen Milan cruciaal zouden zijn voor hun toekomst in de Champions League. A “keerpunt”In de woorden van coach Luis Enrique.

Als betrokkene dit op een persconferentie tevergeefs herhaalt “Er zal niets beslist worden vóór de laatste dag [des phases de groupe, le 13 décembre] Wat betreft kwalificatie »Hij gaf echter toe dat de genoemde bijeenkomsten leken “Dubbele knock-outduel”.

Woensdag 25 oktober kende Paris Saint-Germain in het Parc des Princes Stadion een goede start in hun eerste ronde en bezorgde de Rossoneri de vierde – en enige – nederlaag in hun geschiedenis tegen een Franse club in zeventien ontmoetingen in de competitie. meest prestigieuze Europese competities. Eindstand: 3-0. Het was zelfs nog mooier, herinnerde de stadionomroeper zich, aangezien Parijs Milaan nog nooit had verslagen.

Maar Luis Enrique geeft toe dat de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet goed waren. Het was wachten voordat Kylian Mbappe zijn geluk beproefde vanaf de rand van het strafschopgebied en de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De poging leverde niet veel gevaar op voor de Milanese doelman Mike Maignan, maar had wel het voordeel dat de troepen wakker werden. Mbappé opende in de 32e minuut de score, bijgestaan ​​door Warren Zaïre Emery.H minuut.

READ  Marokko: Regragui's duidelijke boodschap aan mensen met een dubbele nationaliteit! - Amerikaans voetbal

Volgens de Parijse coach was zijn groep niet meer dezelfde toen ze terugkwamen uit de kleedkamer. Vanaf 48H In de 80e minuut scoorde Ousmane Dembélé met een laag schot vanaf de linkerkant. Na een beroep op de videoscheidsrechter werd het doelpunt volledig afgelast vanwege een fout van Manuel Ugarte op Younis Musa aan het begin van de wedstrijd.

Het duurde niet lang voordat Princes Park zich weer verheugde, want Randall Kolo Mwani profiteerde een paar minuten later van een schot van Dembélé, dat Mike Minyan slecht blokkeerde, om de score te verdubbelen (53).H). In 89HIn minuut 8 scoorde de Zuid-Koreaan Kang In Lee met hulp van Zaïre Emery het punt.

“Standaard qua sfeer”

Luis Enrique is hiervan overtuigd: “Door thuis te spelen konden we echt verder komen.” Als zijn mannen hun glimlach weer vonden, vond het Parc des Princes hun stem: Auteuil Corner, die werd gesloten op de zaterdag voordat Straatsburg de Ligue 1 verwelkomde, nadat een straf was opgelegd voor homofobe gezangen tijdens een klassieke wedstrijd van het Franse kampioenschap tegen Olympique de Marseille eind september.

Je hebt 50,26% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.