Paris Saint-Germain grijpt Champions League-loting met Barcelona

Wat een strijd! Paris Saint-Germain en Barcelona hadden donderdagavond in Parijs een geweldige strijd om uiteindelijk met een score te vertrekken (28-28). Het viel zijn teamgenoten, Mikkel Hansen, een nacht lang aanvoerder bij afwezigheid van Luka Karabatic (linkerdij), mee en verloor in de heenwedstrijd van Spanje (30-27) in deze groep B van de Champions League.

Bij afwezigheid van Luka Karabatic namen Kamil Sibrzak en Henrik Toft Hansen deel aan het werk, de een in de aanval en de ander in de verdediging. Met Vincent Gerard geïnspireerd om doelpunten in te voeren, kon PSG zijn ritme vinden en werd Barcelona niet de meest inspirerende opgelegd, vooral niet in de relatie met de hub (zelfs Ludovic Fabregas stond zijn plaats af aan Youssef Ben Ali, 9-5, 13). De Catalaan Ferran Sol vermaakte zich voor zijn landgenoten, scoorde 4/4 in tien minuten en pakte snel de Europese kampioenstitel (8-3, 10).

Bovendien profiteerde Parijs van de minste overtreding van de tegenstander, zoals Nadim Rimelli, die dankzij de hoge bal zijn 400e doelpunt in de Champions League scoorde (11-6, 17). Met deze vooruitgang koos Raul Gonzalez er vervolgens voor om zijn personeelsbestand te rouleren. Niet per se betalen (Kristopans rechts terug voor Remili, Prandi links voor Nikola Karabic). Goed koopje voor Barcelona dat Haniel Langaro de perfecte puncher voor de Franse verdediging vond: de 4/4 in tien minuten zorgde voor wat spanning voor rust (15-14, 27). Dankzij de time-out van 25 seconden van de PSG-coach kon Benoit Concord de rechterflank wat lucht geven voor rust (17-15, 30).

READ  Chumini werd verkozen tot de beste hoop in de National Football League Cups

Twee tijdelijke uitzonderingen in zes minuten voor PSG

Terugkomend van rust had PSG een probleem door twee opeenvolgende voorlopige diskwalificaties (Rimelli, Hansen) in zes minuten. Het werd perfect benut door Barcelona, ​​​​met name door Gomez, in een worp van 7 meter, om de Spanjaarden voor het eerst op voorsprong te laten komen (20-21, 42), 5-0 in zeven minuten (20-16, 35). Verder was Pérez de Vargas (eindelijk) eigenwijs in Iberische goals.

Maar van de kant van PSG zou Jan Ginte perfect zijn aangekomen bij de estafette van Vincent Gerrard. In de onmiddellijke nasleep van Yusef Ben Ali, auteur van Ebons boek over Luc Steins (42e plaats), gaven zijn drie snel op elkaar volgende stops de Parijzenaars een openhartige lucht (21-21, 44). Maar Langaro was opnieuw verheugd met het martelaarschap van de Franse Defensie (24-27, 54) in een nieuwe stal. Gedragen door 3.223 toeschouwers, waaronder zijn voetbalster in coma, had PSG moeite om een ​​comeback te maken. We zagen zelfs Dainis Kristopans de hub spelen! Maar het was op zijn rechtervleugel dat Sully de gelijkmaker op twee minuten gong wist te brengen (27-27, 58). Op de andere vleugel verscheurde Matteo Greipel de gelijke stand door een schot van Rimelli (28-28) te recupereren.