Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pannier-Runacher kondigt in 2023 steun aan voor corporate ‘part of the bill’

Pannier-Runacher kondigt in 2023 steun aan voor corporate ‘part of the bill’

De minister van Energietransitie was zondagavond te gast op BFMTV.

De minister van Energietransitie, Agnes Pannier-Runacher, kondigde deze zondagavond op BFMTV de aanstaande invoering aan van de “elektriciteitsgarantie” voor bedrijven die “het mogelijk zullen maken om een ​​deel van de rekening te dekken (betalen) die moet worden betaald aan bedrijven”. .

“We zullen dit voorstel zeer binnenkort afronden”, verduidelijkte de minister en legde uit dat het in 2023 zal worden geïmplementeerd.

“Terwijl de prijzen stijgen, zullen we niet toestaan ​​dat fabrikanten sluiten, en we zullen bedrijven niet teleurstellen”, zei ze.

Al snel werd een wijziging ingevoerd

Welk deel zal worden beïnvloed? “Het zogenaamde Arenh-deel dat toegang geeft tot een rekening van ongeveer 50 euro per megawatt is al beschermd en op de resterende 50% nemen we een deel van de kosten tussen de referentieprijs en de realiteit van de prijzen die de bedrijven betalen, Het gaat om een ​​”referentieprijs” die zal worden gevraagd aan de energiebedrijven die “grote winsten maken”, en de opbrengst zal “teruggegeven worden aan de consumenten”.

De minister voegde eraan toe dat de wijziging “zeer snel” zou worden ingevoerd.

READ  EDF verlaagt productieramingen voor 2022