Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

PACA: Groenen keuren bovengrondse omgeving af na districtssubsidie ​​voor de boerderij van Karen Le Marchand

Milieuactivisten in de regio Baka zijn gekant tegen het besluit van de president van de regio, Renaud Muselier, om een ​​overheidssubsidie ​​van 117.460 euro toe te kennen voor de renovatie van een particuliere Provençaalse boerderij in Aix door Karine Lemarchand, directeur van het programma “Love in the Meadow”.

Deze subsidie, die op donderdag 28 oktober ter stemming over de gekozen vertegenwoordigers van het Gebied moet worden voorgelegd, wordt toegekend in het kader van het “Regionaal Klimaatplan”. Deze € 117.460 zullen worden toegekend aan POTICHE PROD, een audiovisueel productie- en communicatiebedrijf opgericht en beheerd door Karen Le Marchand. Een subsidie ​​bedoeld voor “video-opnames voor het grote publiek”, die een “educatieve doelstelling” zal hebben voor de “veralgemening van het thema energievernieuwing”.

PACA-milieuactivisten twijfelen echter aan de verdiensten van zo’n “educatief aanbod”. “Hoe kan deze enorme boerderij in Aix, aangeboden door mevrouw Lemarchand voor 1,3 miljoen euro, een voorbeeld zijn voor de inwoners van onze regio? Het is ons een raadsel. Wie kan vandaag zo’n onroerend goed kopen, zo niet rijke Franse of buitenlandse klanten , die niet wonen in Vaak in onze omgeving? Voor wie zal ze haar boerderij openen? “Ze vragen voordat ze het punt mee naar huis nemen: “Deze mensen en de bovengrondse omgeving is slechts een ecologische façade! In feite is het een verduistering van publieke middelen voor het persoonlijke comfort van Karen de Koopman vanwege de klimaatnoodsituatie.”

Enkele weken geleden benoemde Renault Muselier Karen Le Marchand tot Ambassadeur van het district voor landbouw en milieuverantwoordelijkheid.