Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Overstromingen in Nederland: Duizenden evacuaties voor de historische overstroming van de Maas

Enkele duizenden mensen werden donderdagavond opgeroepen om hun huizen in de Zuid-Nederlandse provincie Limburg te evacueren, omdat de Maas vrijdag naar verwachting historische niveaus zal bereiken vanwege het slechtste weer dat Europa zal treffen.

Door regen en overstromingen in België en vooral in Duitsland zijn ten minste 67 mensen om het leven gekomen en velen vermist. Bondskanselier Angela Merkel zei een “droefheidIn Maastricht verwachten de autoriteiten dat de Maas tussen 02.00 uur en 03.00 uur zal overstromen, meldt de NOS. Die bereikt volgens persbureau ANP het hoogste niveau in twee eeuwen.

Verschillende gemeenten in de provincie Limburg, die grenst aan Duitsland, hebben de noodtoestand uitgeroepen, waardoor bewoners gedwongen zijn bepaalde gebieden te evacueren.

Minister-president Mark Rutte maakte donderdagavond tijdens een persconferentie bekend dat de Nederlandse regering de staat van natuurramp in de provincie heeft erkend. De Nederlandse autoriteiten hebben donderdagavond geen slachtoffers gemeld, maar het slechte weer heeft grote schade aangericht langs de Nederlandse grens, met name in Valkenburg. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezochten donderdagavond het gebied om reddingswerkers en getroffen of geëvacueerde bewoners te ontmoeten. Dhr. Rutte brengt vrijdag een bezoek aan de provincie Limburg.

READ  Koninklijk en (bijna) gewoon - Willem-Alexander en Maxima uit Nederland gecontroleerd: kaartjes, alstublieft?