Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orpea rapporteert een jaarlijks nettoverlies van € 4 miljard – 05/12/2023 09:46

BESTANDSFOTO: Het logo van het Franse bejaardentehuisbedrijf Orpea bij Parijs

(Reuters) – De manager van Ehpad Orpea, dat verzoening heeft gezocht met zijn schuldeisers en waarschuwde voor afschrijvingen, rapporteerde vrijdag een verlies van 4,03 miljard euro voor het boekjaar 2022, tegenover een winst van 65 miljoen euro een jaar eerder. .

De groep, die vestigingen heeft in meer dan 20 landen, zei dat het nettoverlies voornamelijk te wijten was aan de verkoop van activa.

Op de beurs van Parijs daalde de maatstaf met 6,4% om 0743 GMT.

Het jaar 2022 was een moeilijk jaar voor Orpea na de publicatie van het boek “Les Fossoyeurs” van de onafhankelijke journalist Victor Castanne, waarin de mishandeling van ouderen in sommige instellingen van de groep aan de kaak werd gesteld, wat een schokgolf veroorzaakte in Frankrijk en een wereldwijde reflectie over hoe ouderen zijn. Zij worden behandeld in verpleeghuizen.

Het bedrijf ontkende de beschuldigingen. “2022 was het jaar van de breuk”, zei General Manager Laurent Guillot tijdens een persconferentie.

De groep verwacht dat de nettoschuld tegen eind 2025 4,5 miljard euro zal bedragen, tegenover de eerder aangekondigde 4,9 miljard euro.

De groep voegde eraan toe dat deze wijziging het gevolg is van de opname van de verkoop van onroerend goed in het herstructureringsplan. Orbea voegde eraan toe dat de deadline voor de algemene vergadering om de rekeningen van 2022 goed te keuren is uitgesteld tot 29 december 2023 door de voorzitter van de rechtbank van koophandel in Nanterre.

Orpea kondigde in februari een financiële herstructurering aan die obligatiehouders het leeuwendeel van de zeggenschap geeft na het bereiken van een overeenkomst met Caisse des dépôts et consignations (CDC) en andere investeerders, maar een groep aandeelhouders die tegen het beschermingsplan zijn, riep een algemene vergadering bijeen. wees niet te laat.

READ  Schulden, overheidsfinanciën, hervormingen... Wat zijn de gevolgen van een lagere Fitch-rating voor Frankrijk?

“Er is maar één plan, er is geen plan B. Er is maar één plan dat het bedrijf het nodige kapitaal verschaft om het opnieuw op te richten en zijn activiteiten voort te zetten”, aldus Laurent Guillot.

(Rapportage door Diana Mandea en Federica Milio; Franse versie door Victor-Jory Lafont; redactie door Jean-Stéphane Bros)