Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orkanen die toenemen met een ongebruikelijke snelheid

Verval – het broeikaseffect zou dit fenomeen kunnen verergeren.

windstoten van meer dan 240 km/u (277 km/u gemeten in Port Fortune), echte watermuren die door de straten van New Orleans gutsen… Orkaan Ida, geclassificeerd als een categorie 4 op de schaal van Saffir-Simpson met een 5 , raakte Louisiana in het gezicht Op zondag, zestien jaar na orkaan Katrina. Zijn eigenaardigheid is dat het zeer snel sterker werd, zijn kracht putte uit de warme wateren van de Golf van Mexico en de autoriteiten verraste. Een fenomeen dat de neiging heeft om in de loop der jaren te groeien, volgens Regis Krypt, een meteoroloog bij The Weather Channel*.

Hij herinnert zich natuurlijk dat orkanen niet talrijker lijken dan voorheen, althans wat de Noord-Atlantische Oceaan betreft: er waren er genoeg in de jaren zeventig en negentig, en de twee recordjaren waren 2005. ( met orkaan Katrina in het bijzonder) en 2020, waar beide 28 fenomenen optekenden. Anderzijds,“Gedurende een decennium hebben we waargenomen dat wanneer ze zich vormen, tornado’s met een ongewoon hoge snelheid intensiveren,

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 76% te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  Gemiddelde gebeurtenis in Ile-de-France op zaterdag 23 april 2022