Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oppositieleider Yair Lapid zegt dat hij de stemmen heeft verenigd om een ​​regering te vormen

Yair Lapid kreeg geloofwaardigheid vanaf zijn begin in de politiek, en klom zelfs op tot de rang van belangrijkste rivaal van de vertrekkende premier Benjamin Netanyahu. – Debbie Hill / AP / Siba

Een voormalige Israëlische tv-ster, op het punt een einde te maken aan 12 jaar macht years Benjamin Netanyahu. De Israëlische oppositieleider Yasser Lapid belde woensdagavond laat met president Reuven Rivlin om hem te vertellen dat hij er op het laatste moment in was geslaagd de nodige steun voor de training te verzamelen.
Coalitieregering , Dat laten zijn diensten weten in een verklaring.

Yar Lapid Die tot 23:59 (20:59 GMT) had om de president op de hoogte te stellen dat hij deze stemmen had verzameld, deed hij de aankondiging nadat hij zich ‘s avonds verzamelde op rechtse partijen en de Arabisch-Israëlische formatie Rama ter ondersteuning van zijn toekomstige regering . Zijn team heeft een foto vrijgegeven van het regeerakkoord, ondertekend door leiders van acht Israëlische partijen – twee van links, twee van het centrum, drie van rechts en één Arabier – die een keerpunt in de politieke geschiedenis van Israël zou kunnen markeren.

Alles verdeelt de diverse coalitie op papier

De huidige situatie in conflict met de Palestijnen, Economisch herstel, de plaats van religie: alles op papier verdeelt de diverse coalitie, ongeacht haar wens om Benjamin Netanyahu omver te werpen, die 25 jaar geleden aan de macht kwam, van 1996 tot 1999, werd herkozen in 2009 en werd beschuldigd van corruptie.

De oppositieleider en zijn medewerkers hebben nu zeven dagen om de portefeuilles te verdelen en een vertrouwensstemming van het parlement te krijgen. Maar ondanks deze vooruitgang en het akkoord van de eerste coalitie die twee jaar geleden zonder Benjamin Netanyahu werd gevormd, is alles nog steeds mogelijk.

Een regering die “respecteert degenen die zich ertegen verzetten”

De laatste keer dat een Arabisch-Israëlische partij een regering steunde – maar er niet aan deelnam – dateert van 1992 tijdens de “vredesregering” onder leiding van Yitzhak Rabin. Deze keer ondertekende de Arabisch-islamitische formatie onder leiding van Mansour Abbas formeel een regeerakkoord zonder in dit stadium aan te geven of ze actief zou deelnemen aan de regering.

“Deze regering zal ten dienste staan ​​van alle burgers van Israël, inclusief degenen die er geen lid van zijn, zal degenen die zich ertegen verzetten respecteren, en zal alles doen wat in haar macht ligt om de verschillende componenten van de Israëlische samenleving te verenigen”, zei Yair Lapid. President Rivlin in een persbericht. Op zijn Facebookpagina voegt hij eraan toe: “Het is me gelukt”, volgens de Hebreeuwse formule.

Netanyahu probeert naar verluidt parlementsdeal te blokkeren

Benjamin Netanyahu, zijn rechtse Likud-partij en zijn advocaten proberen te voorkomen dat zo’n deal parlementaire goedkeuring krijgt. Volgens de Israëlische pers zou parlementsvoorzitter Yariv Levin (Likud) in de verleiding kunnen komen om de organisatie van de vertrouwensstemming in het parlement nog een paar dagen te verlengen, in de tussentijd in de hoop op splitsingen van het anti-Netanyahu-kamp. .

Voor het hotel waar de onderhandelingen plaatsvinden, verzamelden zich honderden pro- of anti-Change-demonstranten met Israëlische vlaggen in hun handen en onder streng politietoezicht.

De veiligheid van Bennett en Lapid is verbeterd

Toevallig, als de Israëli’s woensdag nog steeds geen regering hebben, hebben ze een nieuwe gekozen president, de elfde voor Israël. Labour Isaac Herzog, 60, werd met een grote meerderheid gekozen door de plenaire vergadering, in deze functie die in wezen ere is en geen uitvoerende macht heeft. In deze parlementszitting zetten de helden van de Israëlische politieke reeks, sommigen van hen, vermoeiende onderhandelingen voort, zelfverzekerd of angstig over de stoelen, en onder het toeziend oog van de camera’s.

De gesprekken over Yair Lapid zijn voortgezet sinds het besluit van Naftali Bennett op maandag om zich bij het anti-Netanyahu-kamp aan te sluiten. Naftali Bennett wordt waarschijnlijk de toekomstige premier als onderdeel van de geplande machtswisseling in het coalitieproject, dat een einde zou moeten maken aan de langste politieke crisis in de geschiedenis van het land. In dit klimaat van verhoogde spanningen, waarin een mogelijk regeringsakkoord door Netanyahu-aanhangers als een “verraad” wordt veroordeeld, is de veiligheid van Bennett en Lapid versterkt.

READ  De Saoedische miljarden die paniek zaaien van City en Putins druk op Chelsea, wat zijn de echte redenen voor de mislukking?