Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oppo Find X5-test: hij heeft (bijna) alles van de Pro

Oppo heeft gekozen voor dezelfde drievoudige beeldsensor als in de Find X5 Pro, maar er zijn toch wat kleine verschillen. We hebben nog steeds recht op dubbele 50 MP Sony IMX766 groothoek- en ultragroothoeksensoren. Het geheel wordt gecompleteerd door een telelens met 2x optische zoom (en digitaal tot 20x).

Bij de groothoek is de Find X5 Pro bedekt met een glazen lens om chromatische aberraties beter tegen te gaan en een nauwkeurigere kleurweergave te leveren. Het is ook uitgerust met 5-assige optische stabilisatie (3 assen op de sensor en 2 assen op de lens).

De groothoeklens van de Find X5 biedt een harslens en bi-axis optische stabilisatie en digitale stabilisatie (EIS). Beide profiteren van de samenwerking met Hasselblad en de beeldverwerkingschip MariSilicon X. We zullen de fotoprestaties vergelijken met die van zijn grotere broer, maar ook met die van de enorme Pixel 6 Pro.

Hoofdeenheid: 50 MP, f / 1.8, eq. 24 mm

We besloten de resultaten van de Find X5 te vergelijken met de Pro-versie, alleen vanwege het verschil in diafragma (f/1.8 voor Find X en f/1.7 voor Pro). Zoals je zult zien, bieden de twee apparaten eindelijk een zeer nauwe presentatie.

Oppo Find X5 Pro (12,5 MP, f/1.7, ISO 246, 1/250 sec)
Oppo Find X5 (12,5 MP, f/1.8, ISO 186, 1/250 sec)

Bij goede lichtomstandigheden levert de Find X5 een zeer overtuigende opname. Net als bij de oude foto is de foto zeer helder en rijk aan details. We kunnen zien dat de kleuren links van onze testscène iets meer verzadigd zijn en dat de kaarten een iets meer roze tint hebben. Find X5 Pro biedt een iets natuurlijkere weergave, maar het zal moeilijk zijn om de twee apparaten te onderscheiden in een standaard dagweergave.

Oppo Find X5 Pro (12,5 MP, f/1.8, ISO 4169, 1/20 sec)
Oppo Find X5 (12,5 MP, f/1.8, ISO 5201, 1/20 sec)

’s Nachts zien we dat de Find X5 een iets meer contrasterend beeldscherm biedt. We zien het bijvoorbeeld op de manen van de leeuw, waarvan het reliëf het duidelijkst is. De Pro biedt opnieuw een soepelere, natuurlijkere behandeling, zelfs als we een beetje een vervaging in de titel van het boek zien.

Geconfronteerd met Pixel 6 Pro

Vooral de Google-smartphone bleek goed te zijn in bewegen en hebben we ook vergeleken.

Pixel 6 (12,5 MP)
Oppo Find X5 (12,5 MP, f/1.8, ISO 186, 1/250 sec)

Pixel 6 (12,5 MP)
Oppo Find X5 Pro (12,5 MP, f/1.8, ISO 4169, 1/20 sec)

Hoe dan ook, we merken dat de Pixel 6 Pro meer detail en betere helderheid weergeeft. Het is vooral belangrijk op gezichten of boekomslagen, wat meer ruwheid suggereert.

50 MP-modus

We hebben de 50MP-modus bekeken in een speciaal laboratoriumartikel bij het testen van de Find X5 Pro. Deze Find X5 gedraagt ​​zich hetzelfde, wij verwijzen u naar dat laatste. Ook hier is het interessant mits je let op de opslagruimte van het toestel of een oplossing kiest op Wolk.

Ultragroothoekmodule: 50 MP, f/2.2, eq. 16 mm

In de ultragroothoek gebruikt de fabrikant dezelfde 50 megapixel groothoeksensor. Het resultaat was deze keer beter dan dat van Pixel.

Google Pixel 6 Pro
Oppo Find X5 (12,5 MP, f/2.2, 0,16 mm equivalent, ISO 399, 1/125 sec)

Google Pixel 6 Pro
Oppo Find X5 (12,5 MP, f/2.2, 0,16 mm equivalent, ISO 6326, 1/10 sec)

De Google-smartphone biedt misschien een betere belichting en lagere digitale afvlakking, maar het resultaat is niet zo nauwkeurig als de Find X5. De Oppo biedt een score die heel dicht bij de hoofdeenheid ligt, en dat is een verdienste.

Telefoto-eenheid: 13 MP, f / 2.4, eq. 52 mm

Oppo verandert hier niets aan de formule en Find X5 biedt shots die sterk lijken op die van de Pro. Helaas is dit een eenheid die niet veel aandacht heeft gekregen van het bedrijf. De 2x optische zoom heeft moeite om te concurreren met de 3x of 10x zoom die wordt aangeboden door apparaten zoals Galaxy S22 UltraDe Huawei P50 Pro waar is de Pixel 6 Pro.

Oppo Find X5 Pro
Oppo Find X5

In dit toestel zien we dat het display van de Find X5 koeler is en de kleuren minder levendig zijn. Het blijft allemaal helder, maar de Pro opname is gebaat bij een betere scherpte. De gebruikte behandeling varieert dus enigszins.

Oppo Find X5 Pro
Oppo Find X5

In het donker is de Find X5 Pro iets beter belicht, maar veel aantrekkelijker is hij niet.

Front en video unit

Net als de Pro is de Find X5 uitgerust met een 32 MP groothoek (f / 2.4) beeldsensor aan de voorkant. Een zeer hoogwaardige module, waarmee je gedetailleerde foto’s kunt maken, heeft een effectieve portretmodus. Het is gemakkelijk om baardhaar of kleine bultjes op het gezicht te zien. De weergave is normaal en het is mogelijk om de achtergrondonscherpte on-the-fly aan te passen. Het is echter noodzakelijk om de belichtingstijd tijdens het vastleggen te bepalen.

sinds Zoek naar de X3 Pro, Oppo zorgt voor de video. Nogmaals, de hier gepresenteerde weergave voldoet aan onze verwachtingen. Dag of nacht, het is mogelijk om te fotograferen in 4K HDR met 60 frames per seconde en te genieten van uitstekende kwaliteit. Het is dus een smartphone die amateurvideografen kan ondersteunen.

READ  Nieuwe IKEA slaapkamerproducten: ontdek onze selectie