Opnieuw een wedstrijd gestaakt voor Ajax, dat een beetje in crisis verkeert

Met de rug tegen de muur en na een serie van acht wedstrijden zonder winst viel Ajax zondag opnieuw op het Utrechtse grasveld (4-3) in een wedstrijd die twee keer werd stilgelegd vanwege op het gras gegooide voorwerpen.

Weken gaan voorbij en de situatie bij Ajax wordt chaotischer. Na zeven dagen later te zijn gedegradeerd naar de Eredivisie, verloor de ploeg van Agacides deze zondag in Utrecht de basis (4-3), ondanks dat ze bij aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats stonden. Na een 2-0 achterstand bij aanvang van de tweede helft draaiden de mannen van Maurice Stein het in 13 minuten om en kwamen op een 3-2 voorsprong, voordat Jens Toornstra hen twintig minuten voor tijd afstrafte (3-3).

Hoogtepunten van de show voor Galginwaard-supporters? Nee, vanaf de laatste minuten van de ontmoeting ging ik alle kanten op, als plastic bekers op het gras. In de 89e minuut besloot de scheidsrechter de wedstrijd stop te zetten en de spelers terug te brengen naar de kleedkamer.

Een beker op het veld gegooid tijdens de wedstrijd Utrecht-Ajax, 22 oktober 2023. – ESPN NL screenshot

Ajax werd op negentigjarige leeftijd gekruisigd

Na tien minuten pauze werd de sessie eindelijk hervat. Het duurde slechts een paar seconden voordat Oscar Fraullo profiteerde van de onverschilligheid van de Ajax-verdediging en in de 90e minuut de winnaar scoorde voor Utrecht… voordat de wedstrijd in de verlenging werd stilgelegd voor een nieuwe omhaal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd, wat Ajax de vierde nederlaag in zeven dagen opleverde, dat nu op de voorlaatste plaats van het toernooi staat en sinds 12 augustus op zoek is naar succes.

READ  Winnaar van de Ronde des Sables 2023 Genot
De wedstrijd Utrecht-Ajax werd op 22 oktober 2023 opgeschort. – Screenshot ESPN NL

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd van Ajax wordt opgeschort. Eind september werd de confrontatie tegen Feyenoord in de 55e minuut gestaakt nadat er projectielen waren gegooid, om drie dagen later te eindigen met een zware nederlaag tegen Agassid (4-0).

Deze nieuwe slechte prestatie tegen Utrecht verduistert de toekomst van Maurice Stein aan het roer van de club verder. Teleurgesteld na het laatste fluitsignaal heeft de Nederlandse coach weinig illusies over zijn toekomst. “Als de club denkt dat dit de beste weg vooruit zou zijn (om hem te ontslaan, noot van de redactie), wie ben ik dan om nee te zeggen? Zou ik de beslissing begrijpen? Nou ja, op basis van de resultaten, ja. Maar op basis van waar we staan.” ” Hij kan het nog steeds bereiken, nee.’ Ajax gaat nu al met de rug tegen de muur een grote week tegemoet, met een uitstapje naar Brighton in de Europa League op donderdag, voordat het zondag naar de thuisbasis van koploper PSV Eindhoven gaat. in de competitie.