Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op de G7-top was er sprake van een gespannen co-existentie tussen Giorgia Meloni en Emmanuel Macron

Op de G7-top was er sprake van een gespannen co-existentie tussen Giorgia Meloni en Emmanuel Macron

Zonder enige kanttekeningen, een koude handkus tijdens het diner en wat prikkels, was de G7-top, georganiseerd in een hotel in Borgo Egnazia, in Puglia, Italië, het toneel van een gespannen samenleven tussen Giorgia Meloni en Emmanuel Macron. De Trans-Alpine-pers had veel plezier in een ervan “spanningen”of zelfs zij “Confrontatie”Dit is een paar dagen na de Europese verkiezingen die op 9 juni gepland staan.

Na haar verkiezingsoverwinning verwelkomde de voorzitter van de Italiaanse Raad, op zoek naar een alliantie met Marine Le Pen, op donderdag 13 juni in Brussel zonder enige warmte de Franse president, de belangrijkste verliezer bij de laatste verkiezingen, samen met de Duitse bondskanselier Olaf. Scholz. Op de eerste dag van de top was de extreemrechtse leider opgewekter tegenover de Amerikaanse president Joe Biden en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski. Vrijdag ging ze zelfs paus Franciscus ophalen in een elektrisch karretje toen hij uit de helikopter neerdaalde, het eerste hoofd van de katholieke kerk dat werd uitgenodigd voor een G7-top. Vervolgens ontving ze met een glimlach op haar gezicht de extreemrechtse Argentijnse president Javier Miley, naast andere gasten uit de zuidelijke landen die de G7 voor zich probeert te winnen.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Op de G7-top zoeken Oekraïne en zijn bondgenoten steun onder de landen van het Mondiale Zuiden

Niets van dat alles bij Emmanuel Macron. Er vond geen directe bijeenkomst plaats tussen de twee leiders, die afzonderlijk het aantal bilaterale bijeenkomsten in de zijlijn van de werksessies verhoogden. millimeter. Zo zagen Schulz en Macron de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, strijden voor een tweede termijn, maar zonder hun Italiaanse gastheer. Tussen de Duitse sociaal-democraten en de Franse centristen was het een kwestie van in het geheim voorbereiden op de herbenoeming van de conservatieve kandidaat, zonder te stelen van andere Europese hoofdsteden, vóór het diner van de zevenentwintig in Brussel op maandag.

READ  NASA onthult de eerste video van een UFO op haar conferentie over dit onderwerp

De zwarte uitstraling

Foto’s bedriegen niet. Toen Emmanuel Macron arriveerde bij het diner dat donderdag werd gehouden in het Bari-kasteel in Zwaben, benadrukte de donkere blik van Giorgia Meloni de spanningen met de Franse president, in contrast met de lange omhelzing die de Italiaanse president, Sergio Mattarella, zijn vader gaf. Zijn Franse tegenhanger. In twijfel getrokken is het antwoord van Macron op een vraag van een Italiaanse journalist over de verdwijning, die Italië wenst, vanwege de expliciete verwijzing naar het recht op abortus in de concept-eindverklaring van de top. “Het spijt me [cette absence]Maar ik ben [la] Respecteer het, want het was de soevereine keuze van uw volk.”, Het staatshoofd reageerde en herinnerde eraan dat Frankrijk de vrijheid van toegang tot vrijwillige zwangerschapsafbreking in zijn grondwet heeft opgenomen: “We hebben niet dezelfde opties.”

Je hebt nog 62,25% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.