Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontvangstbewijs eind 1 augustus: Hier zijn 4 uitzonderingen Een afgedrukt ontvangstbewijs is nog steeds verplicht

Ontvangstbewijs eind 1 augustus: Hier zijn 4 uitzonderingen Een afgedrukt ontvangstbewijs is nog steeds verplicht

Vanaf 1 augustus worden, na verschillende vertragingen, bonnen niet meer systematisch geprint. Er zullen echter altijd vier staten zijn waarin ze moeten zijn.

Het is het einde van de bon… of bijna. Winkeliers hoeven vanaf augustus geen bonnen meer af te drukken. Om er een te krijgen, moet de klant het bestellen. Ze kunnen er ook een elektronisch of via mobiele apps verstrekken.

Maar printen blijft in vier gevallen verplicht. In het bijzonder voor bonnen waarop een vermeldingsplicht van toepassing is met betrekking tot de wettelijke garantie, bijvoorbeeld in het kader van de aankoop van huishoudelijke apparaten.

Dit blijft ook verplicht als het gaat om de aankoop van producten die gewogen moeten worden, zoals in het geval van een slagerij bijvoorbeeld, voor diensten waarvan de kosten hoger zijn dan 25 euro, of voor diensten verleend in de horeca.

Het derde geval, wanneer er sprake is van een mislukte betaling of annulering. De klant moet kunnen verifiëren dat de transactie om veiligheidsredenen is mislukt en niet twee keer betalen.

Tot slot blijft het printen van een bon verplicht voor betalingen op bepaalde toestellen, zoals voor parkeren of tol.

READ  consumptie. Telefonisch stemmen tellen, tabaksprijzen... alles verandert op 1 maart