Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WeWork zendt waarschuwingssignalen uit over zijn voortbestaan

WeWork zendt waarschuwingssignalen uit over zijn voortbestaan

Oranje alarm voor gedeelde kantoorgigant WeWork. En het bedrijf, dat al jaren met grote moeilijkheden kampt, waarschuwde op dinsdag 8 augustus de Amerikaanse beurspolitieagent dat hij voor zijn voortbestaan ​​vreesde. ‘Er bestaat grote twijfel over het voortzetten van de activiteiten van het bedrijf’WeWork zei in een aanvraag bij de SEC (Securities and Exchange Commission).

Het onderwerp van de zaak volgens het bedrijf: financiële verliezen, liquiditeitsbehoeften en een daling van het aantal huurders. Het zegt dat het in de eerste zes maanden van dit jaar miljarden dollars heeft verloren als gevolg van een lagere vraag in verband met slechte economische omstandigheden.

WeWork heeft miljarden dollars opgehaald bij de SoftBank Group. Maar het controversiële management van de oprichter, Adam Neumann, maakte investeerders zenuwachtig, die hem uiteindelijk in 2019 afzetten. Toen kwamen er door de pandemie kantoren leeg en kon het bedrijf zich niet herstellen omdat de vraag naar commerciële panden inzakt naarmate het werken op afstand een hoge vlucht neemt.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De afdaling naar de hel van WeWork-CEO Adam Neumann

Geplande herstructurering

Het lot van het in New York gevestigde WeWork hangt ervan af “Succesvolle implementatie van het managementplan om de liquiditeit en winstgevendheid van het bedrijf te verbeteren”, zei het bedrijf in een SEC-aanvraag. Het overweegt herstructureringen, gunstigere huurvoorwaarden te onderhandelen, het aantal huurders uit te breiden en misschien zelfs schuldbewijzen uit te geven of activa te verkopen. WeWork-aandelen daalden ongeveer 24% tot 16 cent (ongeveer 14,50 eurocent) in elektronische handel na sluiting van de handel op dinsdag.

READ  Covid-19: 5 minuten om de schorsing van niet-gevaccineerde zorgverleners te begrijpen
Lees ook: WeWork, een werkbedrijf in nood, is gered door de Japanse SoftBank

WeWork-bestuurslid David Tooley nam in mei het roer over als interim-CEO van het bedrijf, ter vervanging van Sandeep Mathrani, een veteraan in de vastgoedsector die in 2020 het stokje overnam van Adam Neumann.

De ineenstorting van WeWork, gewaardeerd op 47 miljard dollar, heeft het imago van de Japanse miljardair Masayoshi Son, CEO en oprichter van SoftBank Group, die wordt beschouwd als een visionair in de wereld van technologie, ernstig geschaad.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Coworking zorgt voor een revolutie in het paleis

De wereld met Agence France-Presse