Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontdek Dries Mertens door de ogen van zijn naasten (podcast)

Ontdek de Rode Duivels door de ogen van de mensen die van ze houden! De podcast “Un Diable, un jour” verzamelt getuigenissen en persoonlijke verhalen van mensen die dicht bij demonen staan, van familieleden tot professionals tot vrienden, collega’s en supporters. Door hun vele anekdotes schetst elke aflevering van het drieluik een intiem portret van onze nationale ploeg.

Om iets beter te weten te komen droogt Mertens sprak ons ​​aan Dennis OdoiVerdediger van Fulham. Van Leuven tot Anderlecht, hij heeft alle jeugdlessen gevolgd bij Dries, en deelt zijn jeugdherinneringen met ons. Pebble-velden, uitglijders in krappe kleedkamers, rudimentaire verfrissingen… Dennis heeft nog steeds goede herinneringen, toen voetbal nog een spel voor hen was. Alles bij elkaar zouden ze bijna 10 jaar samen hebben doorgebracht om de landen van de Vier Hoeken van België te overzien, en Dries leek overal een glimlach te brengen.

ontmoet dan Benoitt Ladriere, de speler die het in 2013 in België allemaal voor elkaar kreeg om het avontuur te beleven in Avellino, in de Italiaanse tweede klasse. Om aan de Italiaanse cultuur te wennen, besloot hij een oude vriend uit de Anderlecht-periode te bellen: Dries. Ontdek met hem de waanzinnige passie van Italianen voor voetbal. En of het nu voor Dries in Napels is of voor Benoit in Avellino, dit enthousiasme zorgt altijd voor grappige momenten…

Eindelijk op weg naar Leuven waar iedereen, of bijna iedereen, Dries Mertens en zijn verwanten van verre kent. Daar spraken we met drie vrienden die vroeger samen naar wedstrijden keken, en ze bevestigden de sterke gehechtheid van Driss aan zijn geboorteplaats. En als we met onze drie vrienden over de Duivels praten, wijzen ze ons op een vriendschappelijke overwinning van 4-2 op Nederland in 2012, zoals het moment waarop alles veranderde… En raad eens wie die avond zijn eerste doelpunt in de kleuren van de Duivels maakte ?

READ  Filippo Ganna herwint zijn testtitel in Italië, Bok Mollema wordt gekroond in Nederland
Nieuwsbrief Rode Duivels

Ontvang regelmatig nieuws van onze Rode Duivels!

Kom niet meer opdagen ×