Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontdek de mooiste beelden vastgelegd door de James Webb Space Telescope

De afgelopen weken heeft ’s werelds krachtigste telescoop met zo’n precisie beelden onthuld van nooit eerder geziene sterrenstelsels en nevels.

Het zou moeten helpen om beter te begrijpen “Het verhaal van de astrale schepping”. De James Webb Telescope, die eind 2021 in de ruimte werd gelanceerd en sinds juli operationeel is, heeft in de loop van weken verbluffende beelden van Jupiter, nevels en verre sterrenstelsels onthuld, waardoor wetenschappers een schat aan ongekende gegevens hebben om te analyseren. De James Webb-telescoop is ontstaan ​​uit een samenwerking tussen de Amerikaanse, Europese en Canadese ruimtevaartorganisaties en is de krachtigste ter wereld. De waarnemingen vinden plaats op 1,5 miljoen kilometer van de aarde.

Op dinsdag 6 september onthulden wetenschappers nieuwe beelden van de Tarantulanevel, een gebied van het heelal waarin in hoog tempo sterren worden geboren. Het bevindt zich op 161.000 lichtjaar van de aarde en is de thuisbasis van de beroemdste en dichtste sterren. Verschillende instrumenten aan boord van James Webb hebben het mogelijk gemaakt om nieuwe details vast te leggen die tot nu toe niet zichtbaar waren voor eerdere telescopen. Franceinfo maakt van de gelegenheid gebruik om u de mooiste foto’s te brengen die sinds het begin door James Webb zijn gemaakt.

READ  Meta vergroot zijn Facebook-bereik en maakt het toegankelijker