Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongeval in PortAventura: 14 mensen raakten gewond, van wie twee in ernstige toestand, nadat een boom viel op een van de achtbanen van het park

Ongeval in PortAventura: 14 mensen raakten gewond, van wie twee in ernstige toestand, nadat een boom viel op een van de achtbanen van het park

Basis
Bij een rijongeval dat plaatsvond op zondag 11 februari in PortAventura, Spanje, raakten 14 mensen gewond, van wie er twee in ernstige toestand verkeren. Het gaat om een ​​boom die op de Tomahawk-attractie viel na hevige wind.

Het ongeval vond plaats op zondag 11 februari. De wind ontwortelde een boom en raakte een van de achtbanen in het pretpark PortAventura, ten zuiden van Barcelona. Uit de eerste berichten blijkt dat er veertien gewonden zijn gevallen, waarvan er twee ernstig waren. Het lijkt erop dat de val van deze boom te wijten was aan de harde wind die dit weekend over Catalonië trok. In het persbericht van het park vernamen we dat de attractie in kwestie Tomahawk zal zijn, een houten achtbaan die bekend staat om zijn gezinsvriendelijke thema.

Lees ook:
Ritongeval in het pretpark Albi: een mand brak af en een 3-jarige jongen was geschokt

Twee raakten ernstig gewond

Volgens de krant La VanguardiaDe twee ernstig gewonden zijn volwassenen, en een van hen had een hoofdtrauma. De takken van de boom in kwestie moeten de eerste wagon van de trein, die op volle snelheid reed, hebben geraakt. Dit mocht echter niet ontsporen.

Momenteel zijn de belangrijkste slachtoffers geëvacueerd naar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen en PortAventura zegt bereid te zijn om met de autoriteiten samen te werken in geval van een onderzoek.

Lees ook:
Haar werkgever weigerde haar loonsverhoging te geven: de 40-jarige oppas vergiftigde verschillende flessen wijn om het recht in eigen handen te nemen

READ  Joe Biden gelooft dat de VS "klaar" is om met de Omicron-variant om te gaan

Ter herinnering: PortAventura is een uitgaansstad die in 1995 haar deuren opende en vorig jaar maar liefst 5,5 miljoen bezoekers ontving, een recordaantal sinds haar oprichting. Het ligt op anderhalf uur van Barcelona en is één van de bekendste pretparken van Europa, samen met Disneyland en Europa Park.